Nuoren kirkon kansainvälisille rippileireille osallistui 170 rippikoululaista ja ohjaajaa eri puolilta maailmaa

Ella (vas.) ja Emilia olivat tosi tyytyväisiä kansainväliseen rippikouluun.

– Tää rippileiri oli tosi mukava ja oli helppo saada monia uusia kavereita ympäri maailman. Saimme kertoa omia tarinoitamme toisillemme, kertoo rippileiritunnelmista USA:n Marylandista kotoisin oleva Ella Muja ja jatkaa:  – Isoset olivat tosi kivoja ja kaikki oppitunnit olivat aina erilaisia, eikä koskaan ollut tylsää. Myös kaikki leikit ja pelit olivat kivoja pelattavia uusien kavereiden kanssa. Ja koko Partaharju ja sen henkilöstö olivat kaikki mukavia ja ruoka oli hyvää.

– Leirin alussa vähän jännitti, koska en tuntenut ketään, mutta sain nopeasti kavereita. Oli tosi hauska puhua englantia, koska se sujuu paljon helpommin kuin suomen kieli. Isoset yllättivät meidät joka aamu erilaisella kivalla herätyksellä. Lempikohtani päivässä oli iltaohjelma, kun siellä laulettiin, leikittiin ja katsottiin isosten esityksiä yhdessä. Rakastan olla tällä leirillä ja minun tulee hirveä ikävä kaikkia uusia kavereita, sanoo Pekingistä, Kiinasta tullut Emilia Sullström.

Nuori kirkko ry:n 66. ja 67. kansainvälinen rippikoulu pidettiin Partaharjun toimintakeskuksessa, Pieksämäellä. Leireille osallistui yhteensä lähes 170 rippikoululaista ja ohjaajaa eri puolilta maailmaa. Molempien leirien konfirmaatiopäiviin osallistui myös rippikoululaisten perheenjäsenet, sukulaiset, kummit ja ystävät osanottajamäärän kohotessa kaikkiaan yhteensä 750:een.