Kerhot

Kerhotoiminta on ollut kautta vuosikymmenien laajaa kouluikäisten parissa. Jäsenyhteisöjen (seurakuntien) säännöllisen kerhotoiminnan piirissä oli vuoden 2015 tilastotietojen mukaan 52 863 kouluikäistä lasta ja heidän kerhojensa nuorta ohjaajaa (edellisenä vuonna 56 601).

Kerhotoimintaa varten tuotetaan vuosittain Kerhotoiminnan käsikirja (syksyllä julkaistu 2016-2017 Käsikirja), josta voi rakentaa periodikerhoja tai koko kerhokauden tai kerhovuoden kestäviä kerhoja. Toiminnalliset kerhosisällöt ohjaavat monipuolisten taitojen ja tekemisen pariin.

Nuoret kerhonohjaajat

Nuorten ohjaajien toiminta kouluikäisten lasten kerhoissa ja leireillä vaatii esimerkiksi rippikoulujen isostoimintaan verrattuna aivan erityistä osaamista. Nuoria kerhonohjaajia koulutetaan muun muassa alueellisilla kerhonohjaajapäivillä, joille osallistuu vuosittain yli 1 000 kerhonohjaajaa.

Kasvuntekijät – kerhonohjaajien koulutusmateriaali tukee nuorten ohjaajien koulutustoiminnan kehittämistä seurakunnissa.

Seurakuntien kerhotoiminnan ja erityisesti nuorten kerhonohjaajien tueksi tuotetaan toimintavuonna Kerhonohjaajan käsikirja 2017­–2018.

Yhdessä kerhonohjaajien kanssa jatketaan jiipenetti.fi-sivustojen kehittämistä. Kerhonohjaajille suunnattua materiaalia löytyy myös jiipenetti.fi-sivustoilta. Kerhonohjaajia tavoitetaan verkkosivuston lisäksi sosiaalisen median eri alustoilla.

2016 perustettu uusi laajapohjainen kerhotyöryhmä tukee nuorten ohjaajien koulutustoimintaa sekä kehittää kerhonohjaajien osallisuuden vahvistamista seurakunnissa.

Kerhonohjaajille on anottavissa neljän ja kahdeksan vuoden kerhojen pitämisen jälkeen kerhonohjaajamerkki.

Kerhonohjaajapäivät vuonna 2018

Lapuan hiippakunnan kerhonohjaajien koulutuspäivä 20.1.2018, Kannonkoski. Osallistumismaksu: 25 € / Nuoren kirkon jäsenseurakunnat 20 € (sis. ruokailun ja materiaalit). Ilmoittautuminen täällä.

Mikkelin hiippakunnan kerhonohjaajien koulutuspäivä 20.1.2018, Heinola. Osallistumismaksu: 23 € / Nuoren kirkon jäsenseurakunnat 18 € (sis. ruokailun ja materiaalit). Ilmoittautuminen täällä.

Kuopion hiippakunnan kerhonohjaajien koulutuspäivä 20.1.2018, Kuopio. Osallistumismaksu: 20 € / Nuoren kirkon jäsenseurakunnat 15 € (sis. ruokailun ja materiaalit). Ilmoittautuminen täällä.

Oulun hiippakunnan kerhonohjaajien koulutuspäivä 27.1.2018, Vihanti. Osallistumismaksu: 25 € / Nuoren kirkon jäsenseurakunnat 20 € (sis. ruokailun ja materiaalit). Ilmoittautuminen täällä.

Tampereen hiippakunnan kerhonohjaajien koulutuspäivä 20.1.2018, Hämeenlinna. Osallistumismaksu: 25 € / Nuoren kirkon jäsenseurakunnat 20 € (sis. ruokailun ja materiaalit). Ilmoittautuminen täällä.

Oulun hiippakunnan kerhonohjaajien koulutuspäivä 3.2.2018, Kemi. Osallistumismaksu: 25 € / Nuoren kirkon jäsenseurakunnat 20 € (sis. ruokailun ja materiaalit). Ilmoittautuminen täällä.

Turun arkkihiippakunnan kerhonohjaajien koulutuspäivä 3.2.2018, Lieto. Osallistumismaksu: 25 € / Nuoren kirkon jäsenseurakunnat 20 € (sis. ruokailun ja materiaalit). Ilmoittautuminen täällä.

Espoon ja Helsingin hiippakuntien kerhonohjaajien koulutuspäivä 6.10.2018. Osallistumismaksu: 25 € / Nuoren kirkon jäsenseurakunnat 20 €. Ilmoittautuminen täällä.