Nuorten tulevaisuusseminaari Kirkko2025

Nuorten tulevaisuusseminaari Kirkko 2025
järjestetään Tampereella 7 – 8.4.2018.
Seminaaripaikkana on Seurakuntien talo,
os.Näsilinnankatu 26.

Seminaari on hyvä mahdollisuus toteuttaa nuorten osallisuutta ja edistää nuorten vaikutusmahdollisuuksia niin paikallisesti omassa seurakunnassa kuin kuulla nuoria valtakunnallisesti. Paikalla seminaarissa nuorten kanssa keskustelemassa on myös kirkolliskokousedustajia. Seminaarin ohjelman ja sisällön suunnittelee eri puolelta Suomea koottu nuorten suunnitteluryhmä.

Nuorten vaikuttamismahdollisuuksiin oman seurakunnan toiminnassa kannustaa vuoden 2017 seminaarin jatkotehtävä:

SEMINAARISTA TUOTETTU JATKOTEHTÄVÄ

Jatkotehtävän avulla seminaarissa nousseet kehittämisajatukset tuodaan oman seurakunnan nuorten ja luottamushenkilöiden yhteiseen pohdintaan.

Voit ladata vuoden 2017 seminaarin jatkotehtävän itsellesi tästä.

Päätöstilaisuuden live-stream:

Kirkko 2025 -seminaaripäivän päätöstilaisuus on katsottavissa alla (00.10.35 alkaen).
Nuoret pohtivat ja keskustelivat kirkon tulevaisuudesta yhdessä piispa Tapio Luoman sekä kirkkolliskokousedustajien Ulla Ruusukallion ja Pekka Kososen kanssa. Videon kuvasi ja taltioi Ristimediat.

(Työpajojen tarkemmat kohdat löydät alta esittelyjen yhteydessä. Piispan loppupuheenvuoro ja siunaus: 01.29.08.)

Kirkko2025 -seminaarin päätöstilaisuus:

SEMINAARIN TYÖPAJAT 2017:

Seminaaripäivässä jakauduttiin neljään pienempään ryhmään työskentelemään ajankohtaisten aiheiden parissa:

Kenelle kirkon ovet aukeavat?
(video kohdasta 00.14.00)
Miten kaikki tuntisivat olevansa tervetulleita kirkkoon? Muuttuuko kirkko jäsentensä mukana? Millaista toimintaa kirkon tulisi tarjota jäsenilleen? Kokeeko tilaisuudessa oleva olevansa tervetullut? Jos kirkon ovet olisivat oikeasti auki, kuka löytäisi sinne?

Kirkko osa muuta yhteiskuntaa
(video kohdasta: 00.28.31)
Kirkko toimii väistämättä kiinteänä osana yhteiskuntaa. Mutta millä tavoin kristillinen vakaumus vaikuttaa toimintaamme yhteiskunnassa? Miten voimme elää elämäämme kristittyinä nyky-yhteiskunnassa? Miten kirkon tulisi toimia suhteessa muihin yhteiskunnan toimijoihin? Tule löytämään vastauksia näihin ja moneen muuhun kysymykseen! Näytetään, etteivät kirkon jäsenet elä omassa kuplassaan, vaan ovat aktiivisia kansalaisia.

Me ollaan tulevaisuuden kirkko!
(video kohdasta: 00.42.06)
Mihin sinä haluat vaikuttaa? Miten ja missä nuoret voivat vaikuttaa? Miten seurakuntiin ja koko kirkkoon saadaan nuorille vaikuttamispaikkoja? Miten nuoriin suhtaudutaan vaikuttajina? Tule, kuullaan kokemuksia ja muodostetaan oma toimintasuunnitelma!

Kirkkomme – kirkkommeko?
(video kohdasta: 00.56.42)

Miltä kirkko näyttää ulospäin? Nähdäänkö kirkko vanhana ja kulahtaneena vai uudistuskykyisenä ja ketteränä? Kuka kirkon brändin muokkaa – kuka käyttää kirkon ääntä? Mitä sinä haluaisit kertoa kirkosta?  Mitä sinä kirkossa arvostat? Kirkko ja medianäkyvyys ovat merkittäviä asioita, mutta mihin suuntaan niitä tulisi kehittää?

Lisätietoa seminaarista:

Tarja Liljendahl
Nuorisosihteeri
Nuori kirkko ry
kirkko2025@nuorikirkko.fi

Kirkko 2025  sosiaalisessa mediassa:

I am message box. Click edit button to change this text.