Nuorten tulevaisuusseminaari Kirkko2025

Nuorten tulevaisuusseminaari Kirkko 2025 järjestettiin Tampereella Seurakuntien talolla
 LAUANTAINA 6.5.2017 klo 9.30-16. Päivän aikana nuoret visioivat kirkon tulevaisuutta ja keskustelivat siitä piispa Tapio Luoman ja kirkolliskokousedustajien Ulla Ruusukallion ja Pekka Kososen kanssa.

Kiitos kaikille seminaarin osallistujille!

Käythän kertomassa seminaaripäivän fiiliksistä ja antamassa palautetta, jotta voimme kehittää seminaaria.

Ensi vuonna jatketaan jälleen! Siunattua kesää!

Päätöstilaisuuden live-stream:

Kirkko 2025 -seminaaripäivän päätöstilaisuus on katsottavissa alla (00.10.35 alkaen).
Nuoret pohtivat ja keskustelivat kirkon tulevaisuudesta yhdessä piispa Tapio Luoman sekä kirkkolliskokousedustajien Ulla Ruusukallion ja Pekka Kososen kanssa. Videon kuvasi ja taltioi Ristimediat.

(Työpajojen tarkemmat kohdat löydät alta esittelyjen yhteydessä. Piispan loppupuheenvuoro ja siunaus: 01.29.08.)

Kirkko2025 -seminaarin päätöstilaisuus:

SEMINAARIN TYÖPAJAT 2017:

Seminaaripäivässä jakauduttiin neljään pienempään ryhmään työskentelemään ajankohtaisten aiheiden parissa:

Kenelle kirkon ovet aukeavat?
(video kohdasta 00.14.00)
Miten kaikki tuntisivat olevansa tervetulleita kirkkoon? Muuttuuko kirkko jäsentensä mukana? Millaista toimintaa kirkon tulisi tarjota jäsenilleen? Kokeeko tilaisuudessa oleva olevansa tervetullut? Jos kirkon ovet olisivat oikeasti auki, kuka löytäisi sinne?

Kirkko osa muuta yhteiskuntaa
(video kohdasta: 00.28.31)
Kirkko toimii väistämättä kiinteänä osana yhteiskuntaa. Mutta millä tavoin kristillinen vakaumus vaikuttaa toimintaamme yhteiskunnassa? Miten voimme elää elämäämme kristittyinä nyky-yhteiskunnassa? Miten kirkon tulisi toimia suhteessa muihin yhteiskunnan toimijoihin? Tule löytämään vastauksia näihin ja moneen muuhun kysymykseen! Näytetään, etteivät kirkon jäsenet elä omassa kuplassaan, vaan ovat aktiivisia kansalaisia.

Me ollaan tulevaisuuden kirkko!
(video kohdasta: 00.42.06)
Mihin sinä haluat vaikuttaa? Miten ja missä nuoret voivat vaikuttaa? Miten seurakuntiin ja koko kirkkoon saadaan nuorille vaikuttamispaikkoja? Miten nuoriin suhtaudutaan vaikuttajina? Tule, kuullaan kokemuksia ja muodostetaan oma toimintasuunnitelma!

Kirkkomme – kirkkommeko?
(video kohdasta: 00.56.42)

Miltä kirkko näyttää ulospäin? Nähdäänkö kirkko vanhana ja kulahtaneena vai uudistuskykyisenä ja ketteränä? Kuka kirkon brändin muokkaa – kuka käyttää kirkon ääntä? Mitä sinä haluaisit kertoa kirkosta?  Mitä sinä kirkossa arvostat? Kirkko ja medianäkyvyys ovat merkittäviä asioita, mutta mihin suuntaan niitä tulisi kehittää?

SEMINAARISTA TUOTETTU JATKOTEHTÄVÄ

Jatkotehtävän avulla seminaarissa nousseet kehittämisajatukset tuodaan oman seurakunnan nuorten ja luottamushenkilöiden yhteiseen pohdintaan.

Voit ladata vuoden 2017 seminaarin jatkotehtävän itsellesi tästä.

KUSTANNUKSET

Seurakunnan tulee kustantaa:

• nuorten matkakustannukset
    • Voit ladata valmiin matkakorvausten anomuspohjan täältä
  • seminaarin osallistumismaksut (35 tai 65 e / nuori)
    • 65 e sis. pääsyn Yhden hinnalla -tapahtumaan pe-su, koulumajoituksen aamiaisella sekä lounaan lauantaina
    • 35 e sis. osallistumisen vain lauantain seminaariin sekä lounaan

Lisätietoa seminaarista:

Tarja Liljendahl
Nuorisosihteeri
Nuori kirkko ry
kirkko2025@nuorikirkko.fi