Koulutus – Isostoiminnan kehittäminen – isosta aikuiseksi

Isostoiminnan kehittäminen - isosta aikuiseksi

Miten seurakuntasi isostoiminta voisi palvella entistä paremmin isosia ja seurakuntaa? Tule haastamaan omia näkemyksiäsi ja kehittämään seurakuntanne isostoimintaa! Koulutuksessa pohditaan isostoimintaa osana seurakunnan nuorisotyötä, isostoiminnan linjaamista sekä sitä, miten tukea isosen kasvua kohti aikuista seurakuntalaisuutta.

Koulutukset vuonna 2018

Ajankohta: 24.-26.1. ja 16.-17.5.2018

Paikka: Ilkon kurssikeskus, Kangasala

Osallistumismaksu: 290€ Nuori kirkko ry:n jäsenet, 320€ muut

Täysihoito: 2-4 hengen huoneessa molemmat lähijaksot yhteensä noin 245€, yhden hengen huoneessa noin 295€.

Ilmoittautumiset: 7.12.2017 mennessä täällä.

Yhteistyökumppanit: Diakonia-ammattiopisto, Tampereen seurakuntayhtymä ja Agricola-opintokeskus

Koulutuksessa noudatetaan Nuori kirkko ry:n peruutusehtoja.

Koulutuksen osaamistavoitteet ovat

Osallistuja

• osaa perustella omaa näkemystään isostoiminnasta ja sen merkityksestä nuoren elämässä suhteessa rippikoulusuunnitelmaan, isostoiminnan tutkimukseen ja kirkon strategisiin asiakirjoihin.
  • osaa kehittää isostoimintaa osana oman seurakuntansa nuorisotyötä.
  • osaa tukea isosten ja muiden nuorten hengellistä kasvua ja osallisuutta.
  • osaa kehittää isostoimintaa siten, että se tukee isosen kasvua kohti aikuista seurakuntalaisuutta.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen ennakkotehtävässä jäsennät oman seurakuntasi isostoiminnan kokonaisuutta ja arvioit sen vahvuuksia ja kehittämishaasteita. Lisäksi kuulet oman seurakuntasi isosten kokemuksia ja toiveita isostoimintaan liittyen.

Kolmen ensimmäisen lähipäivän aikana prosessoidaan yhdessä isostoimintaa suhteessa osallistujien kokemuksiin, kirkon strategisiin asiakirjoihin, tutkimustietoon ja pedagogisiin näkökulmiin. Näitä kaikkia tarkastellaan keskittyen siihen, miten isosen kasvua kohti aikuisuutta voisi parhaalla mahdollisella tavalla tukea.

Lähijaksojen välillä suunnittelet ja toteutat oman seurakuntanne isostoimintaan liittyvän kehittämistehtävän. Kehittämistehtävä voi olla esimerkiksi

• kokonaissuunnitelma isostoiminnalle
  • aineiston tuottaminen isostoimintaa varten
  • spiritualiteetin kehittäminen isostoiminnassa
  • isoset seurakunnan muussa toiminnassa rippikoulutyön lisäksi

Kahden jälkimmäisen lähipäivän aikana syvennämme koulutuksen sisältöjä kehittämistehtävien prosessoinnin kautta.

Laajuus

Koulutuksen laajuus on 5 op.

Koulutus hyväksytään valinnaisena moduulina Kirkon kasvatuksen erityiskoulutukseen. Olet lämpimästi tervetullut koulutukseen, vaikka et suorittaisi erityiskoulutuksen kokonaisuutta. Lisätietoja Kirkon kasvatuksen erityiskoulutuksesta http://sakasti.evl.fi/sakasti.nsf/sp?open&cid=Content3FE049

Tilaa koulutus omaan seurakuntaasi

Haluatko tilata koulutuksen omaan seurakuntaasi? Tilauskoulutusten hinnat, tilat ja muut puitteet sovitaan tapauskohtaisesti. Lisätietoja: vs. koulutussuunnittelija Milla Mäkitalo (milla.makitalo@nuorikirkko.fi tai 0400 105 072).