Koulutus – Lapsi- ja nuorisotyön digitaalinen työympäristö

Lapsi- ja nuorisotyön digitaalinen työympäristö

Media- ja mediakerhokoulutus

Nuori kirkko järjestää seurakunnissa tilauskoulutuksena mediakerhokoulutusta.
Esimerkiksi viikonlopun mittaisissa koulutuksissa kerhoikäiset, kerhonohjaajat ja/tai työntekijät perehtyvät

• käyttämään kännykkäkameraa, kameraa ja videokameraa,
  • kirjoittamaan juttuja niin lehteen kuin verkkoonkin,
  • haastattelemaan ja editoimaan videota ja ääntä.

Kurssilla tutustutaan ilmaisohjelmiin ja verkon tarjoamiin mahdollisuuksiin. Tavoitteena on Jiipeenetin paikallisten mediakerhojen käynnistäminen seurakunnissa.

Vanhempainillat mediasta

Nuori kirkko järjestää mediasta ja digitaalisesta pelaamisesta vanhempainiltoja. Illoissa käsitellään nuorten digitaalisten medioiden käyttöä ja pelaamista konsoleilla ja tietokoneilla sekä pelaamisen etuja ja haittoja. Vanhemmat saavat tietoa ikärajoista, hyvistä materiaaleista, peliriippuvuudesta ja pelaamisesta harrastuksena.

Verkkonuorisotyön kurssi työntekijöille

Nuori kirkko tarjoaa koulutusta myös työntekijöille mediasta ja digitaalisesta pelaamisesta. Verkkonuorisotyön eri alueet, pelien käyttö lapsi- ja nuorisotyössä, bittileirit jne.

Miten hyödynnämme nuorten pelaamista seurakunnassa, millaisia ryhmäyttämisen mahdollisuuksia laajennetun todellisuuden pelit tarjoavat?

Lisätietoja verkkonuorisotyön ja mediakasvatuksen koulutuksista:
kouluttaja, webkoordinaattori Juha Kinanen, juha.kinanen@ptk.fi, 0400 304 490