Koulutus – Lasten ja perheiden hartaudet ja jumalanpalvelukset

Lasten ja perheiden hartaudet ja jumalanpalvelukset

Tutkimme hartauksia ja jumalanpalveluksia lapsen ja perheen näkökulmasta kokonaisvaltaisesti aistit, elämäntilanteen, jumalanpalveluselämän kokonaisuuden ja lapsen tarpeet huomioiden. Toteutamme yhdessä konkreettisia hartauksia ja liitymme jumalanpalveluselämän ketjuun.

Koulutukset vuonna 2018

Ajankohta: 6.-8.3.2018
Paikka: Seurakuntaopisto, Lapua
Järjestäjät: Seurakuntaopisto ja Nuori kirkko ry
Osallistumismaksu: 240 € ateriapaketti noin 40€, majoituspaketti noin 90€ (2 henkilön huoneessa sis. aamu- ja iltapalan)
Ilmoittautuminen: 6.2.2018 mennessä sähköisellä lomakkeella täällä
Lisätietoja: Kaisa Aitlahti, Seurakuntaopisto, kaisa.aitlahti@seurakuntaopisto.fi ja
Mari Torri-Tuominen, Nuori kirkko ry, mari.torri-tuominen@nuorikirkko.fi

Koulutuksessa noudatetaan Seurakuntaopiston peruutusehtoja.

Osaamistavoitteet

Osallistuja osaa luoda hartaus- ja jumalanpalveluselämään liittyviä kokonaisuuksia sekä toteuttaa ehtoolliskasvatusta yhdessä lasten ja perheiden kanssa. Hän ymmärtää jumalanpalveluselämän kokonaisuuden osana seurakunnan perustyötä.

Täydentävä koulutus
Tehtäväalue: Jumalanpalveluselämä ja julistus; kasvatus

Kokonaisvaltaisten hartaushetkien valmistelu ja suunnittelu yhdessä lasten ja perheiden kanssa; kristillisen kasvatuksen perusteet; yhteyden vahvistaminen koko seurakunnan jumalanpalveluselämän ja varhaiskasvatuksen ja perhetyön jumalanpalveluselämän välillä; ehtoolliskasvatus osana varhaiskasvatusta ja perhetoimintaa; kokemuksia muskarikirkosta.

Lastenohjaajat, perhekerhojen ohjaajat, lapsityön- ohjaajat, papit, kanttorit

Laajuus

Koulutuksen laajuus on 2 op.

Rakenne

3 lähiopiskelupäivää, orientoiva tehtävä, kirjallisuutta