Koulutus – PIKI-koulutus (Pienten lasten kiusaamisen ehkäisy)

PIKI-koulutus (Pienten lasten kiusaamisen ehkäisy)

Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet todeksi sen että jo alle kouluikäiset lapset osaavat tietoisesti ja tahallisesti kiusata toisiaan. Kiusaamisessa on aina varhaiskasvatuksessa kyse ryhmäilmiöstä. Kiusaamisen mallit koskevat koko ryhmää ja roolit muodostuvat ja omaksutaan jo alle kouluikää. Miten kasvattajana tunnistan kiusaamisen? Miten ennakoin ja toimin ryhmän kanssa niin että kiusaamista ei pääse syntymään? Miten kiusaamiseen puututaan?

Koulutuksen pohjana on Mun ja Sun juttu- ohjaajan materiaali ja PIKI- kuvakirja. Koulutus antaa varhaiskasvattajalle valmiuksia havainnoida, tunnistaa ja ehkäistä kiusaamista vertaisryhmässä. PIKI-toimintamalli vahvistaa lapsen tarvitsemia itsesäätely,- tunne- ja vuorovaikutustaitoja.

Tehtäväalue: Kasvatus
Toteuttaja: Nuori kirkko
Tiedustelut: kouluttaja Tiina Haapsalo, Nuori kirkko, 040 508 4554, tiina.haapsalo@nuorikirkko.fi

PIKI – toimintamallilla on myös omat verkkosivut www.pikitoimintamalli.fi