Koulutus – Pilvipedagogiikkaa rippikouluun

Pilvipedagogiikkaa rippikouluun

Nuorille verkko ja pilvipalvelut ovat osa arkea. Tule oppimaan, miten hyödynnät sähköistä maailmaa rippikoulussa oppimisen ja yhteisöllisyyden näkökulmista! Pilvipedagogiikkaa rippikouluun -koulutuksessa opitaan soveltamaan mobiililaitteilla käytettäviä pilvipalveluja rippikoulussa. (Pilvipalveluilla tarkoitetaan tässä esimerkiksi yhteiseen työskentelyyn ja ajattelun näkyväksi tekemiseen sopivia sovelluksia ja ohjelmia.)

Verkossa on monia helppokäyttöisiä ja maksuttomia mahdollisuuksia, jotka rikastuttavat nuorten kanssa tekemistä ja kannustavat kaikenlaisia nuoria osallistumaan. Tässä koulutuksessa opit käyttämään näitä työkaluja pedagogisesti harkitulla tavalla.

Koulutuksesta saat

• Välineitä pilvipalvelujen oppimista tukevaan ja yhteisöllisyyttä rakentavaan käyttöön
  • Osallistujan kokemuksia sähköisistä menetelmistä (näitä menetelmiä voit siirtää omaan rippikouluopetukseesi)
  • Mahdollisuuden kehittää omia teknologiaa hyödyntäviä toteutusideoita rippikouluun ja saada ohjausta
  • Ymmärrystä sähköisiin sääntöihin

Koulutuksen tavoitteet

• Osallistuja osaa hyödyntää rippikouluopetuksessaan pedagogisesti mielekkäällä tavalla netin kautta käytettäviä vastausjärjestelmiä ja -alustoja yhteisen pohdinnan apuvälineenä.
  • Osallistuja osaa vahvistaa rippikoulussa nuorten äänen ja ajattelun kuuluviin tulemista sekä osallistumista pilvipalvelujen avulla.

Osallistumisen edellytykset

Aiempaa kokemusta pilvipalveluiden käytöstä opetuksessa ei tarvita. Koulutukseen tullessaan osallistujan tulee hallita nettiselaimen peruskäyttö mobiililaitteella (älypuhelin tai tablettitietokone) ja tietokoneella. Mukaan koulutukseen tarvitaan mobiililaite sekä mahdollisuuksian mukaan kannettava tietokone.

Tilaa koulutus omalle paikkakunnallesi

Pilvipedagogiikkaa rippikouluun -koulutusten tarkemmat sisällöt ja kesto neuvotellaan vastaamaan tilaajan (esimerkiksi seurakunta, seurakuntayhtymä tai rovastikunta) tarpeita. Esimerkiksi kahden lähipäivän (1+1) koulutuksessa opittua syvennetään lähipäivien välissä soveltamalla sähköisiä menetelmiä omissa rippikoulutilanteissa. Puolenpäivän workshopeissa voidaan esimerkiksi tutustua vastausjärjestelmiin yhteisen keskustelun aktivoijina rippikoulussa.

Koulutukset vuonna 2017

Aika: 4.4. ja 12.9.2017
Paikka: Kuopio, Keskusseurakuntatalo (Suokatu 22).
Osallistumismaksu: 100 €. Ruokailumaksu 40 €. Osallistuja vastaa mahdollisesti tarvitsemansa majoituksen varaamisesta ja kustannuksista itse.
Yhteistyökumppanit: Kuopion ja Mikkelin hiippakunnat.
Ilmoittautuminen koulutukseen on päättynyt.

Lisätietoja koulutuksesta Kirkon koulutuskalenterissa täällä.

Aika: 27.4. ja 26.9.2017
Paikka: Lapua, Lapuan kristillinen opisto.
Osallistumismaksu: Osallistumismaksu 265 € sisältää koulutuspäivien lounaat ja kahvit.
Yhteistyökumppanit: Lapuan kristillinen opisto ja Lapuan hiippakunta.
Ilmoittautuminen koulutukseen on päättynyt.

Lisätietoja koulutuksesta Kirkon koulutuskalenterissa täällä.

Koulutukset vuonna 2018

Aika: 11.4. ja 18.9.2018
Paikka: Helsinki, Allianssi-talo
Osallistumismaksu: Nuori kirkko ry:n jäsenseurakunnat 208 € / 228 € muut, sisältää koulutuspäivien lounaat.
Yhteistyökumppanit: Agricola-opintokeskus
Ilmoittautumiset: 28.2.2018 mennessä täällä.

Lisätietoja Kirkon koulutuskalenterissa täällä.

Koulutus noudattaa Nuori kirkko ry:n peruutusehtoja.