Koulutus – Uusi VASU kutsuu yhteistyöhön ja dialogiin

Uusi VASU kutsuu yhteistyöhön ja dialogiin

Mitä tarkoittaa uuden VASUn katsomuskasvatus?

Koulutuksessa avataan VASUn kieli- ja kulttuuritietoinen varhaiskasvatus jossa kielet, kulttuurit ja katsomukset nivoutuvat osaksi kasvatuksen kokonaisuutta.  Katsomuskasvatuksen kokonaisuus  sisältää erilaiset uskonnot, katsomukset ja ensimmäistä kertaa myös uskonnottomuuden. VASU velvoittaa kasvattajaa toimimaan mallina moninaisuuksien myönteiselle kohtaamiselle. Mitä tämä tarkoittaa yhteistyölle seurakunnan kanssa? Mitä voimme säilyttää ja mitä teemme toisin? Miten seurakunnan työntekijänä voin tukea kollegaani päivähoidossa jota uusi VASU velvoittaa vastaamaan katsomuskasvatuksessa?

Tehtäväalue: Kasvatus
Toteuttaja: Nuori kirkko
Tiedustelut: Tiina Haapsalo tiina.haapsalo@nuorikirkko.fi ja Hanna Pulkkinen, hanna.pulkkinen@seurakuntaopisto.fi