Koulutus – Lasten digitaalinen maailma ja seurakunta

Lasten digitaalinen maailma ja seurakunta

Lapsille toiminta digitaalisessa ympäristössä on yhtä luontevaa kuin leikki hiekkalaatikolla tai kerhossa. Seurakunnan on hyvä olla siellä, missä lapsetkin ovat. Digitaaliset tilat eivät tunne seurakuntarajoja, siksi niissä voidaan helposti toimia valtakunnallisesti tai vaikka maailmanlaajuisesti. Koulutuksessa tutustutaan pienten lasten digitaaliseen seurakuntatoimintaan ja kehitetään sitä yhdessä. Tutuksi tulevat Lastenkirkon lastentoimitustyö ja Fisucraft-kerhot. Lastenkirkko -tapahtumissa tuodaan lapset ja perheet kristillisen lastenkulttuurin piiriin ja näin vahvistetaan omaa kristillistä identiteettiä ja hengellistä kasvua. Koulutukseen voivat osallistua työntekijät ja eri-ikäiset seurakuntalaiset yhdessä.

Koulutuksessa voidaan painottaa toiveiden mukaan; Lastenkirkkomediaan liittymistä paikallisesti seurakunnan verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa ja tapahtumissa; Lastentoimitustyöskentelyn taitoja: kameran käyttöä, kuvausta, videointia, editointia, ideointia, kirjoittamista, erilaisten sisältöjen tekemistä; Digitaalisessa toiminnassa hyödylliset ilmaisohjelmat; Lisätyn todellisuuden luominen seurakunnan tiloihin; Vanhempien tukeminen mediakasvatuksessa.

Toteuttaja: Nuori kirkko ry
Tiedustelut: Anita Ahtiainen, anita.ahtiainen@nuorikirkko.fi ja Juha Kinanen, juha.kinanen@nuorikirkko.fi