Koulutus – Lasten ja nuorten jumalanpalveluselämä

Lasten ja nuorten jumalanpalveluselämä

Lapset ja nuoret mukana kirkossa

Seurakunta on yhteisö, johon kuuluu kaikenikäisiä ja muutenkin erilaisia ihmisiä. Kaikki seurakunnan elämä lähtee liikkeelle ehtoollispöydästä. Jumalanpalveluselämä toteutuu myös arjessa palveluna ja vaikkapa kotona iltarukouksessa. Lasten ja nuorten osallisuus jumalanpalveluselämän toteuttajina ja osallistujina on seurakuntayhteisöjen tärkeä haaste. Kuinka lapset ja nuoret pitää ottaa huomioon jumalanpalveluselämän suunnittelussa? Millainen jumalanpalveluselämä on lasten ja nuorten saavutettavissa? Koulutuksessa voidaan painottaa seurakunnan tarpeiden mukaan jumalanpalveluselämän suunnittelua, viestintää tai käytännön toteuttamistapoja, kuten vaikkapa lastentilan rakentamista kirkkoon ja musiikin monipuolistamista.

Lisätietoja: Kouluttaja Anita Ahtiainen, anita.ahtiainen@nuorikirkko.fi, 050 596 6039 ja Mari Torri-Tuominen, mari.torri-tuominen@nuorikirkko.fi, 050 585 1071.