Koulutus – Pyhäkoulutoiminnan kehittäminen

Pyhäkoulutoiminnan kehittäminen

Pyhäkoulun uudet haasteet

Pyhäkoulu on erinomainen kristillisen identiteetin rakentumisen ympäristö. Monessa seurakunnassa pyhäkoulu on hyvä keksiä uudelleen, sillä se on toimiva vastaus moniin ajankohtaisiin haasteisiin: Missä arkisin päivähoidossa olevat lapset saavat kodin lisäksi kristillistä kasvatusta? Kuinka tukea vanhempien ja kummien kasvatustehtävää? Miten lapsia ja perheitä sitoutetaan seurakuntaan ja jumalanpalveluselämään? Miten lapset oppivat rukoilemaan? Missä opitaan virsiä ja raamatunkertomuksia, jotka yhdistävät eri sukupolvia keskenään? Pyhäkoulutoiminnan kehittämisprosessissa voidaan tarttua myös seurakunnan työntekijöiden ja pyhäkoulunohjaajien kysymyksiin: Miten saadaan pyhäkoulu toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla? Kuinka perheitä innostetaan mukaan? Millainen pyhäkoulu on hengellisesti turvallista? Mikä innostaa seurakuntalaisia toimimaan pyhäkoulunohjaajan tehtävässä?

Lisätietoja: Kouluttaja Anita Ahtiainen, anita.ahtiainen@nuorikirkko.fi, 050 596 6039.