Kurssisihteeri Elise Kyttä Taksvärkin kunniajäseneksi

Kunniajäsenet presidentti Tarja Halonen, kurssisihteeri Elise Kyttä ja kansalaisaktivisti Börje Mattsson.

Taksvärkki ry myönsi 50-vuotisjuhlatilaisuudessa 8.9.2017 yhdistyksen kunniajäsenyyden neljälle Taksvärkki-aktiiville osoituksena heidän arvokkaasta vapaaehtoistyöstään. Kunniajäsenyyden saivat presidentti Tarja Halonen, Nuoren kirkon kurssisihteeri Elise Kyttä, Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen ja kansalaisaktivisti Börje Mattsson.

– Taksvärkin ideana on toimia nuorelta nuorelle eli meidän nuoret keräävät rahaa, jotta nuorilla eri puolilla maailmaa olisi paremmat edellytykset koulunkäyntiin, sanoo Elise Kyttä, joka on itse ollut mukana Taksvärkissä kouluajoista lähtien.

Elise on toiminut Taksvärkki ry:n hallituksessa vuodet 2001-2014, suurimman osan ajasta puheenjohtajistossa ja puheenjohtajana kaksi vuotta.

– Toiminta on avannut silmät kehitysyhteistyölle ruohonjuuritasolla. Keräyskumppaneiden vierailut Suomessa ja kertomukset siitä suuresta vaikutuksesta, jota tuolla rahalla on kolmansien maiden työhön saatu, sanoo Elise.

Nuori kirkko onnittelee lämpimästi Eliseä kunniajäsenyydestä!

Elise esittelee Taksvärkin Lukemattomat tytöt lukemaan -kampanjan tunnusta.

Juhlapäivänä avattiin myös virallisesti Taksvärkki-kampanja Ääni tytöille, joka kerää rahaa toukokuun 2018 loppuun asti.

Lue lisää juhlasta ja kampanjasta tästä.

Kuvat Katri Korolainen. Teksti Pirjo Riipinen.