Toimintamateriaalit

Compasito – Lasten ihmisoikeuskasvatuksen käsikirja

Lapset innovaattoreina – INNOpoli-pelit

Lapset innovaattoreina -hanke on tuottanut pelimateriaalit INNOpoli Keksi! (3–8-vuotiaille), INNOpoli Neronleimaus (+6-vuotiaille) ja INNOpoli Vario (+14-vuotiaille). Pelit tarjoavat seurakunnille ja kouluille työkalun lasten innovatiivisuuden vahvistamiseen, mielipiteiden kuulemiseen sekä yhteistyöalustan aikuisten ja lasten yhteiselle suunnittelutyölle.

Pelejä voi käyttää niin päivä-, perhe- ja varhaisnuorten kerhoissa, erilaisilla leireillä kuin myös työntekijöiden ja päättäjien kokouksissa. Kaikki kolme erilaista peliä on samalla pelilaudalla.

• Keksi! on pienimpien peli, jossa opetellaan ilmaisemaan itseään ja keksimään tekemistä kivojen virikkeiden avulla.
  • Neronleimaus-pelin avulla kouluikäiset ja sitä vanhemmat ideoivat pelimaailmaa paremmaksi paikaksi olla ja elää. Pelimaailman voi soveltaa myös todelliseen lähiympäristön elämään.
  • Vario on valitun teeman ympärille rakentuva peli 14-vuotiaista vaikka 100 vuoteen asti. Peliä voi pelata pelkästä pelaamisen ja ideoinnin ilosta, mutta teemoiksi soveltuvat myös vaativat kehittämiskohteet, esimerkiksi tapahtumat, leirit, tilat ja ympäristö.

Innopoli-työryhmässä pelit ovat ideoineet Anita Ahtiainen, Markku Autio ja Suvielise Nurmi. Hankkeessa yhteistyökumppaneina ovat Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Osallisuuden vahvistajat -verkosto.

Peliä voi tilata nuorikirkko.fi-sivulta omakustannushintaan: nuorikirkko.fi/tuote/innopoli-peli/

Peliohjeet ja pelilaudat voi ladata myöhemmin myös netistä: lapsivaikutukset.fi -> innopoli  (SIVUSTOA KORJATAAN PARHAILLAAN)