Me ollaan Pihkassa…

– Hyviä hetkiä leirillä, toivovat Vivi (vas.) ja Tiia leiriviikon ohjelmasta. Lahtelaiset tytöt olivat ensimmäisiä Pihka4-leirille saapuneita.

”Me ollaan Pihkassa, on meillä mukana yhteinen tarina…” lauletaan parhaillaan Tampereen hiippakunnan Pihka4-leirillä Upilan leirikeskuksessa, Hollolassa. Lähes 130 tyttöä ja poikaa ohjaajineen viettää ikimuistoista telttaleirielämää Lahja-teemalla 24.-28.7.2017 upeissa maisemissa. Seurakuntaryhmät tulevat Sääksmäeltä, Tampereelta, Lahdesta, Orimattilasta, Jämijärveltä, Janakkalasta, Hämeenlinnasta ja Lempäälästä.

– Uudet ystävät, yhdessä tekeminen ja että jokainen saa olla oma itsensä ovat tärkeitä asioita leirillä, sanoo leirinjohtaja Heli Orre.

Leirin lahjoja löydetään kanavista, joissa on tarjolla kuunnelmien tekoa, kädentaitoja, veneilyä ja luontopolkutehtäviä. Välillä tutustutaan myös keskiaikaiseen elämään. Koko leirin sitoo yhteen tarinankertoja Kiisi Isotalon leirinmittainen tarina, joita kuullaan päivittäin. Leirillä vierailee myös Taika-Petteri ja lähetystyöntekijä Leena Mgaya. Lisäksi leiriläiset saavat myös salaperäisiä Hyväntekijät-kortteja.

Telttaleiriin kuuluu tietysti teltassa nukkuminen, saunominen, uiminen, nuotioillat letun- ja makkaranpaistoineen sekä lauluineen. Päivän päätteeksi hiljennytään iltahartauteen leirikirkolla.

Leirin järjestävät Tampereen hiippakunnan seurakunnat, Nuori kirkko ry ja Hämeen piiri, Suomen Lähetysseura sekä Agricola-opintokeskus.