Fisucraft

fisukirkko

Käyttäjiltä kysyttäessä Fisucraftissa on kivointa kylien ja kaupunkien rakentaminen yhdessä muiden pelaajien kanssa ja uusien asioiden keksiminen.

Fisucraft on Minecraft-palvelin, johon kuka tahansa voi tulla mukaan Minecraft -pelissä moninpelin kautta. Fisucraft on osa Lastenkirkko-mediaa, jota Nuori kirkko ry julkaisee Suomen ev. lut. kirkon seurakuntien yhteisenä hankkeena. Fisucraft on suunnattu 7 – 10-vuotiaille. Siellä ei ole normaalisti pelimaailmaan kuuluvia vihamielisiä pelihahmoja. Fisucraftin valvojat huolehtivat yhteispelin sujumisesta olemalla pelissä mukana ja puuttumalla tarvittaessa sääntörikkomuksiin.

Fisucraft on digitaalista palikkarakentelua. Siellä on maailmoja, joissa voi rakennella vapaasti tai seikkailla Minecraftin kielellä ilmaistuna selvitymistilassa. Fisucraftissa voi myös tutustua valmiiksi rakennettuihin paikkoihin, kuten kirkkoihin ja niiden symboliikkaan, sekä raamatunkertomusten maisemiin. Fisucraftissa on esimerkiksi Martti Lutherin elämään tustustuttava Luthercraft –jossa voi naulata omat teesit kirkon oveen ja kulkea tietokilpailuradalla.

Fisucraft sopii hyvin virtuaalikerhojen kotipaikaksi. Kerhoja on jo Vantaalla, Tampereella ja Jyväskylässä. Kerhot kokoontuvat yleensä kerran viikossa. Ohjaajien johdolla kerholaiset keksivät mitä mielikuvituksellisempia rakennushaasteita ratkottavakseen. Fisucraftissa voi osallistua erilaisiin rakennuskilpailuihin ja näin tuoda omaa osaamista esille.

Fisucraftin nettisivuilta fisucraft.net löytyy lisätietoja ja ohjeita sekä lisämateriaaleja joita voi hyödyntää mm. uskonnonopetuksessa. Sivuilta löytyvä Fisupiplia kertoo raamatunkertomuksia Minecraftin tapaan

.Fisucraft aloitti maaliskuussa 2015 ja tähän mennessä serverillä on käynyt 2166 eri pelaajaa.

www.fisucraft.net

Fisucraftia voi pelata vain Minecraft-pelin sisällä. Minecraftin voit ostaa verkosta. Sieltä löydät Fisucraft-palvelimen osoitteesta pelaa.fisucraft.net.