www.lastenkirkko.fi

Lastenkirkko.fi tuo iloa ja ajateltavaa 3-8-vuotiaille.

Lastenkirkko toteutetaan niin, että se on merkityksellinen lapsille. Ohjelmaideoita mietitään ja testataan lasten kanssa. Lastenkirkko etsii lasten kanssa vastauksia elämän suuriin kysymyksiin. Lastenkirkko.fi on toimii parhaiten, kun aikuiset ja lapset tutkivat sivustoa yhdessä.

3-5-vuotialle

Lastenkirkon avautuessa esiin tulee Lastenkirkonkylä. Sinne on laitette pieniä vierailijoita ajatellen mukavia yllätyksiä. Klikkailemalla kuvia tapahtuu paljon. Kirkko hymyilee ja kutsuu tutkimaan muuttuvaa lasimaalausta. Kun kirkonkylässä astuu eteenpäin, pääsee tutustumaan lastenkirkon tutkimuspartiolaisiin Tuuliin, Toivoon, Toimiin ja Taitoon.

Lastenkirkonkylän alapuolelta löytyvät ohjelmapaikat:

Iltahetki

Nukkumaan mennessä on hyvä rauhoittua. Päkän ja Pulmun kanssa lapsi voi kuunnella iltatarinan, -laulun tai rukoilla iltarukouksen. Tämän ohjelmapaikan tarinat ovat kotoisin Iltahetki-kirjasta. Ne on kirjoittanut Monica Vikström-Jokela. Tarinat lukee Tuukka Joru.

Iltahetkessä on kolme Venla Jorun lausumaa rukousta

Minä lapsi pienoinen aamuin illoin rukoilen

pienet kädet yhteen liitän

Taivaan Isää aina kiitän

Aamen

trad.

Saapunut on ilta, uni tulla saa.

Rukousten silta meitä kannattaa.

Jeesus hoida meitä, vierellemme jää.

Anna enkeleitä, kun on pimeää.

Aamen.

Anna-Mari Kaskinen

Jumala, siunaa kaikkia rakkaita ja minua.

Aamen

Anita Ahtiainen

Lauluiksi valittiin perinteisimmät suomalaiset iltalaulut.

Tuu tuu tupakkarulla,

trad.

Mari Torri-Tuominen, laulu

Teri Mantere, kitara

Oravan laulu.

san. Aleksis Kivi, säv. Aapo Similä

Teri Mantere, laulu ja kitara

Maan korvessa

san. Immi Hellen, säv. P.J.Hannikainen

Teri Mantere, laulu ja kitara

Päkä ja Pulmu rakentavat rauhaa

Päkä-lammas ja Pulmu-kyyhky kantavat hartioillaan valtavan symbolisen perinteen. Nämä hellyttävät tyypit kutsuvat nyt leikkisällä tyylillä miettimään, miten lapsikin voi rakentaa rauhaa.

6-8-vuotiaille

Toimin, Tuulin, Taiton ja Toivon Tutkimuspartio on tehty ajatellen eskarilaisia ja pieniä koululaisia. Ohjelmaidea -ihmiskehon tutkiminen – on lasten keksimä. Tutkimuspartion kanssa löytää sekä tietoa, että kivoja pieniä pelejä.

3-8-vuotialle

Osa ohjelmapaikoista toimii sekä pienten että suurten lasten mielestä.

Kuva www.taikapetteri.net

Taika-Petteri on lapsille tuttu TVstä. Vatsastapuhuvan Petterin kaverina on usein Jakke Jääkarhu, jonka kanssa on mukava pohtia kaverijuttuja ja sitä, miltä asiat tuntuvat. Petterin videot ovat Juha Kinasen ja Marjo Kiljusen toteuttamia.

Yy kaa koo lauletaan!

Yy kaa koo-lauletaan pitää sisällään leikittäviä Kirkkomuskari-lauluja ja Lasten virsiä. Laulujen myötä juhlapäiven merkitys ja tunnelma avautuu pienillekin. Yy kaa koo lauletaan videoiden sisällöt ovat musiikkikouluttaja Mari Torri-Tuomisen ideoimia ja eri lapsiryhmien kanssa toteuttamia. Kuvauksesta ja editoinnista vastaa Antti Vuori.

Suuri kertomus mukailee Raamatun kertomusta lasten näkökulmasta. Kertomukset ovat Lastenkirkko-lehden toimittaja Kaisa Raittilan kirjoittamia, Varpu Savolan kuvittamia ja lastenkirkkosivustolle ne lukee Anita Ahtiainen. Tekninen toteutus Johanna Nordbladin.

Päkä toimii

Nokialaiset Nana ja Tatu Haveri ovat erikoistuneet pyhäkouluvideoiden tekoon yhdessä omien ja tuttujen lasten kanssa. He ovat rakentaneet lastenkirkkovideoiden ympärille kokonaisen videopyhäkoulun.

Päkä-lammas on pyhäkoulun tunnus.

Markus Mainio on kirjailija Kaisa Raittilan mainio tarina Lastenkirkko-lehdestä. Markus Mainio ja hänen sisarensa Maija Maitola ratkovat ystäviensä ja perheensä kanssa lasten arkipäivän ongelmia. Markuksen ja Maijan perheessä rukous on tavallinen juttu ja Jumalasta puhutaan luontevasti. Kaverilla Popo Pontevalla on toinen uskonto, mutta yhtä luonteva suhde omaan perinteeseensä. Kuvittaja on Kikka Nyren, tekninen toteutus on Johanna Nordbladin.

Aikuisille on koottu tarpeellista tietoa Lastenkirkko-lehden tilaamiseen, Lastenkirkko-median taustoihin ja ryhmätoimintaan liittyen.