Nuori kirkko mukana Haminan Taizéssa – ilmoittaudu 28.7. mennessä!

“Samanlaisia tapahtumia ei juurikaan ole, mikä tekee Haminan Taizé-tapaamiseen osallistumisesta ainutlaatuisen kokemuksen”, kertoo Roni Vatto, 21, NAVI:n Helsingin hiippakunnan edustaja.

Kyseessä on elokuun viimeisenä viikonloppuna 25.-27.8.2017 Haminassa järjestettävästä 14-36 -vuotiaille tarkoitetusta Taizé -Rauha kaikille -tapahtumasta. Tapahtuma kokoaa nuoria ympäri maailmaa ja Roni ja muita Nuorten aikuisten vaikuttamisryhmä NAVI:n edustajia on mukana sen järjestelyissä.

Haminan oma Taizé

Tapahtuman taustalla on alun perin Ranskassa sijaitseva Taizé-luostari, johon kerääntyy yhä vuosittain tuhansia nuoria eri kirkkokunnista tutustumaan ja rukoilemaan yhdessä. “Haminan Taize on tapahtuma, joka pyrkii samaan: se pyrkii tavoittamaan mahdollisimman paljon nuoria kotimaasta ja kirkkokunnasta riippumatta, ja kutsuu heidät hiljentymään, rukoilemaan ja tutustumaan toisiinsa. Kyseessä on siis käytännön ekumeniaa”, täsmentää Roni.

Mitä ja kenelle?

Taizén ohjelma koostuu rukoushetkistä, työpajoista eli ‘kanavista’ ja yhteisistä illanvietoista. Tämän vuoden tapahtuma rakentuu teeman “rauha on jotain, josta osa maailman ihmisistä saa vain uneksia” ympärille. NAVI on ollut mukana tapahtuman suunnittelussa melkein alusta lähtien ja pitää paikan päällä vaikuttamis-aiheista kanavaa. Kanavassa tullaan keskustelemaan vaikuttamisesta kunkin omien kokemusten kautta. “Eri maiden, seurakuntien ja kirkkokuntien tavat avaavat varmasti uusia näkökulmia jokaisen omaan kontekstiin”, Roni uskoo.

Roni korostaa Taizén sopivan “Jokaiselle 14-36 vuotiaalle, joka on kiinnostunut erilaisesta hengellisyydestä, uusien ihmisten ja kulttuurien kohtaamisesta ja/tai uusien kokemusten saamisesta.”

Taizéen ehtii vielä ilmoittautua 28.7. mennessä: https://www.haminanseurakunta.fi/yksiloilmoittautuminen/

Lisätietoja Taizésta:

Jaana Kivekäs, Taizén pääsihteeri, jaana.kivekas@evl.fi
Anna Mykrä-Siljander, Taizén tapahtumakoordinaattori, anna.mykra-siljander@evl.fi

Lue lisää: https://www.haminanseurakunta.fi/taizehamina/

Osallistu myös Facebookissa!