Nuori kirkko rakentaa strategiaansa ja pyytää seurakuntia mukaan!

Nuori kirkko työskentelee sen puolesta, että jotta lasten ja nuorten ääni kuuluisi myös tulevaisuuden kirkossa. Järjestö syntyi vuoden 2017 alussa, kun satavuotiaat organisaatiot Seurakuntien lapsityön keskus, Poikien ja tyttöjen keskus ja Nuorten keskus yhdistyivät.

Nuori kirkko luo nyt ensimmäistä strategiaansa ja haluaa kuulla seurakuntien työntekijöiden sekä lasten ja nuorten ajatuksia tulevaisuuden kirkosta ja siitä, millaisessa kirkossa lapset ja nuoret haluavat olla mukana tulevaisuudessakin. Kuulemisen välineinä toimivat Innopoli-peli, Nuorten tulevaisuuskysely ja kartoitus seurakuntien työntekijöille.

Käännymme siis jäsenistömme eli seurakuntien ja niiden työntekijöiden puoleen: auttaisitko meitä selvittämään, millaisessa kirkossa lapset ja nuoret haluavat olla mukana ja toimia? Miten Nuori kirkko palvelujärjestönä voi tukea työtäsi lasten ja nuorten parissa?

Kyselyiden ja pelaamisen vastausaika on 25.4. asti. Jokaiseen strategiavaiheeseen osallistumisesta palkitsemme joko Innopoli-pelillä tai arvontapalkinnoilla, joista kyselyissä on kerrottu tarkemmin Nuoren kirkon ensimmäinen strategia hyväksytään elokuun lopussa järjestön valtuustossa. Kiitos ajastasi ja panoksestasi järjestömme hyväksi!

Nuoren kirkon henkilökuntaa Partaharjulla maaliskuussa 2018

Strategiaterveisin

Sami Ojala, johtaja

ja koko Nuoren kirkon väki

Innopoli-peli alakouluikäisille

Alakouluikäisten (7-13v.) kuulemisessa käytämme Innopeli-peliä. Pelin teemana on tulevaisuuden kirkko. Pelin kadut ovat lasten elinympäristöstä tuttuja asioita: koti ja perhe, koulu, seurakunta ja yhteiskunta. Pelin aikana mietitään sitä, miten näissä elinympäristöissä ihmisen hyvä elämä toteutuisi parhaalla mahdollisella tavalla.

Tule mukaan pelaamaan Innnopolin tulevaisuuspeliä – palkkioksi saatte oman Innopoli-pelin, jolla voitte jatkossakin innovoida vaikkapa oman seurakunnan toimintaa eri-ikäisten kanssa. Voit joko ladata pelin täältä ja printata tai tilata lautapelin veloituksetta osoitteesta info@nuorikirkko.fi .

Innopolin peliohjeet löydät tästä: Innopoli -peliohjeet Strategiatyöhön

Nuorten tulevaisuuskysely

Nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu lyhyt kysely haastaa nuoret (13-28v.) kertomaan millainen on nuorten kirkko ja kysyy millaisessa kirkossa nuori haluaa toimia, mikä kirkossa on tärkeää, mitä nuori toivoo tulevaisuuden kirkolta? Kyselyyn vastaaminen tapahtuu nimettömästi. Kyselyyn vastaajien kesken arvomme 3 kpl 30€ arvoista lahjakorttia (iTunes, Spotify, Google Play). Kysely on auki 23.4.2018 asti. Kerro tästä kyselystä nuorillesi seurakunnan toiminnassa ja somekanavissa!

Kyselyn löytyy lyhytosoitteeta  51.fi/nuoritulevaisuus.

Kartoitus seurakuntien työntekijöille

Nuoren kirkon tavoitteena on palvella seurakuntien lapsi- ja nuorisotyötä mahdollisimman hyvin nyt ja jatkossa. Osallistumalla tähän kyselyyn olet mukana vaikuttamassa Nuoren kirkon toiminnan ja palveluiden kehittämiseen.  Kyselyyn vastaaminen tapahtuu nimettömästi ja se on auki 25.4.2018 asti.

Kartoitukseen pääset vastaamaan tästä.