Pisara-suurleiri Partaharjulla 2019

PIeksämäen Lehti kirjoittaa Pisara-suurleiristä 2019
Pisara-suurleirin viestintäryhmän mietteistä kirjoittaa Pieksämäen Lehti 30.1.2018.

Puolentoista vuoden päästä 24.–29.7.2019 on jälleen Partaharjun leirikylässä, Pieksämäellä vilinää ja vilskettä, kun siellä järjestetään Pisara-nimen saanut suurleiri.

Leirille odotetaan 2 000 leiriläistä Suomesta sekä myös kansainvälisiä vieraita ulkomailta.

– Tähän asti suurleirit ovat olleet tyttöjen ja poikien suurta juhlaa, mutta vuonna 2019 juhlitaan kaikenikäisten lasten, nuorten ja perheiden kanssa koko kasvun kaarta, iloitsee Pisara-suurleirin projektipäällikkö Maara Kosonen.

Leiri jakaantuu kuuteen kylään ja ohjelma jakaantuu kylien ja koko leirin yhteisten ohjelmien kanssa. Lapset tekevät ohjelman yhdessä nuorisotyönohjaajien kanssa. Luvassa on mm. leikkiä, laulua, uintia, erilaisia työpajoja ja esimerkiksi markkinat.

– Suurleiri on myös tapa juhlistaa kristillisen poika- ja tyttötyön 100-vuotisjuhlaa Suomessa 2019, sanoo Nuori kirkko ry:n viestintäpäällikkö Katri Korolainen.

Joka neljäs vuosi järjestettävä suurleiri on järjestyksessään jo 18. Ensimmäinen suurleiri oli Partaharjulla 1951 Poikien Keskus ry:n aikana.

Leirille ilmoittautuminen tapahtuu keväällä 2019 ev.-lut. seurakuntien kautta.

Pisara-suurleirin pääjärjestäjänä on järjestöyhdentymisten kautta viime vuonna syntynyt Nuori kirkko ry yhteistyökumppaniensa kanssa.

Lisätietoja:

www.pisaraleiri.fi

viestintäpäällikkö Katri Korolainen, katri.korolainen@nuorikirkko.fi, 044 545 6592

Pisara-suurleirin projektipäällikkö, kouluttaja Maara Kosonen, maara.kosonen@nuorikirkko.fi, 040 541 957