#rauha – lehti kouluikäisille kirkon #rauha-teemavuosien käsittelyyn

Jo vuodesta 1938 alkaen ilmestynyt Joka Poika -lehti täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Joka Poika ehti ilmestyä myöhemmin tyttöjen tultua lukijakuntaan mukaan muun muassa nimillä JP, JP-Totto, JiiPee ja JiipeenettiExpress. Nykyään kouluikäisille tarkoitettu lehti siirtyi vuonna 2012 verkkoon jiipeenetti.fi-sivustolle, mutta julkaisee kerran vuodessa myös printtilehden. Tänä vuonna lehden teema on kirkon teemavuosien mukaan #rauha.

– #rauha-lehti pitäisi saada jokaisen kouluikäisen käteen! Kirkon alkaneet rauha-teemavuodet kattavat muun muassa maailmanrauhaa, kotirauhaa, koulurauhaa ja omaa rauhaa. Juuri samoja aiheita pohtii nyt ilmestynyt #rauha-lehtemme, sanoo lehden vastaava päätoimittaja, viestintäpäällikkö Katri Korolainen Nuori kirkko ry:stä. – Myös seurakuntien kerhot, leirit ja tapahtumat ovat oivia paikkoja käsitellä rauhan asiaa lehden kanssa.

Lähinnä 10–12-vuotiaille suunnatussa 48-sivuinen printtilehdessä rauhan olemusta pohtivat eri näkökulmista tutkija, tietokirjailija, kolumnisti, pastori Kari Kuula sekä kouluttajat Juha KinanenSuvielise Nurmi ja kahdeksan kouluikäistä tyttöä ja poikaa. Tuottaja Fanny Fröman kertoo lasten uutisten tekemisestä televisioon ja hauska Mämmi-sarjistyyppi pohtii kaikkien koululaisten tavoin elämän iloja ja suruja, mokaa toisinaan ja välillä venyy huippusuorituksiin. Lähetystyöntekijä Sari Lehtelä on haastatellut Lähi-idän rauhasta juutalaisia, kristittyjä ja muslimilapsia. Lehdestä löytyvät myös hauskat rauhantekijä- ja musiikkitestit askartelujen lisäksi. Ja – mikäs sen mukavampaa kuin kutsua ystävät syömään, kun ohjeet löytyvät niin aamupalaan kuin päivälliseen ja aina lettukesteihin ulkona.

Lehden julkaisijat ovat Kirkon kasvatus ja perheasiat, Nuori kirkko ry ja Suomen Lähetysseura.

Lehteä voi tilata Nuori kirkko ry:stä tai  http://rauhalehti.nuorikirkko.fi