Saappaan vapaaehtoiset koolla 22.–24.9. Partaharjulla

Palveluoperaatio Saappaan vapaaehtoistyöntekijöiden valtakunnallisia päiviä vietetään ”Lasten ja nuorten yksinäisyys – miten Saapas voi auttaa” -teemalla viikonloppuna 22. – 24.9.2017 Partaharjun toimintakeskuksessa, Pieksämäellä.

60 vapaaehtoistyöntekijää saapuu Partaharjulle kymmenestä eri Saapasryhmästä: Helsingistä (Snellu ja Itä-Helsinki), Espoosta, Hyvinkäältä, Tuusulasta, Keravalta, Nurmijärveltä, Jyväskylästä, Sotkamosta, Kajaanista ja kauimmainen neljän hengen ryhmä Aurinkorannikolta Espanjasta!

– Jopa viidennes lapsista ja nuorista kokee jonkinlaista yksinäisyyttä. Noin joka kymmenennelle se jää pidempiaikaiseksi, voimakkaaksi ja hyvinvointia haittaavaksi olotilaksi, sanoo tilaisuuteen  luennoimaan tuleva Turun yliopiston apulaisprofessori Niina Junttila.

45 vuotta täyttäneessä Palveluoperaatio Saappaassa toimii kaikkiaan n. 600 vapaaehtoista aikuista ilman palkkaa neljässä eri työmuodossa: KatuSaappaassa, FestariSaappaassa, NettiSaappaassa ja Saapas-Kahvilassa eri puolilla Suomea ja nyt myös Aurinkorannikolla Espanjassa.

Lisätietoja: erityisnuorisotyön sihteeri Ville Viljakainen, Nuori kirkko ry, ville.viljakainen@nuorikirkko.fi, 0400 105 071.