Tasavallan presidentti huomioi kerhonohjaajat – 800 kerhonohjaajaa koolla viikonloppuna

Hiippakunnalliset kerhonohjaajapäivät olivat vauhdissa lauantaina 20.1.2018 ja kokosivat yhteen noin 800 seurakuntien nuorta ohjaajaa työntekijöineen Heinolassa, Hämeenlinnassa, Kuopiossa ja Kannonkoskella.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö antoi videotervehdyksen arvostaen kerhonohjaajien arvokasta työtä. Mikkelin hiippakunnan kerhonohjaajapäivien teema oli Jatkoon. Jos video ei aukea, voit katsoa sen tästä.

Kerhonohjaajapäivissä nuoret kehittävät omia ohjaamistaitojaan, saavat uusia ideoita kerhoihinsa sekä virkistyvät toinen toistensa seurassa. Tässä muutama makupala maakunnista: Hämeenlinnassa järjestettiin kerhojen väliset taitokisat ja mietittiin digitaalisuutta kerhotyössä, Kannonkoskella saatiin liikunnallisia vinkkejä kerhoon ja pohdittiin nettirauhaa, Kuopiossa opeteltiin legoanimaatioiden tekemistä ja valmistettiin itse makkaraa sekä Heinolassa rakennettiin omia Kahoot-kisoja kerhoihin sekä heittäydyttiin luovuuden maailmaan.

Ilomantsilaiset Lari Ruokolainen (oik.) ja Miro Ahponen valmistivat makkaraa.

Mikko Vaismaa vauhdissa.

Kerhonohjaajat ovat motivoituneita ja sitoutuneita nuoria, jotka joka viikko jaksavat ohjata kouluikäisiä tyttöjä ja poikia erilaisissa kerhoissa. Nuoret ovat kutsuttuja tähän erityiseen tehtävään.

Tulevina viikonloppuina järjestetään kerhonohjaajapäivät vielä Vihannissa, Liedossa, Kemissä ja Oulussa.

Yhteensä kaikkiin kerhonohjaajapäiviin osallistuu noin 1200 kerhonohjaajaa. Kerhonohjaajapäivien järjestäjinä toimivat Nuori kirkko ry ja Nuoren kirkon piirijärjestöt yhdessä hiippakuntien, paikallisseurakuntien ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Kuvat: Jukka Jylhä, Maara Kosonen ja Suvielise Nurmi. Video: Jari Kovalainen