Tekstaritupu mukaan Sekasin-chatiin

Valtakunnallinen Tekstaritupu liittyy mukaan nuorten suosimaan, auttamispalvelu Sekasin-chatin toimintaan. Tekstaritupu-tukipalvelu on kouluikäisille suunnattu anonyymi keskustelupalvelu, jossa päivystävät kirkon kasvatuksen ammattilaiset. Sekasin-chatia koordinoi Suomen Mielenterveysseura.

– Koska myös Sekasin-chatissa otetaan nuorten kokemukset todesta niin kuin Tekstaritupussa, ja nuori saa tuntea, että hän ei ole yksin ja asiat ovat ratkaistavissa, on chatiin liittyminen luontevaa, kertoo valtakunnallista Tekstaritupu-työtä koodinoiva Nuori kirkko ry:n kouluttaja Maara Kosonen.

Tekstaritupun nimi lyhenee Tupuksi

– Helmikuun 2018 alusta olemme mukana chatissa Tupu-nimellä, joksi Tekstaritupu lyhentää nimensä. Haluamme olla ajassa kiinni ja nuorten tavoitettavissa siellä missä he tällä hekellä ovat. Tekstiviestit kun eivät enää ole tyttöjen ja poikien suosiossa, sanoo Nuoren kirkon viestintäpäällikkö Katri Korolainen.

Mukana yli 30 kirkon kasvatuksen ammattilaista

Tupu-päivystysrinkiin on tässä vaiheessa lähdössä mukaan reilut 30 kirkon kasvatuksen ammattilaista Helsingistä, Porista, Kotkasta, Kiteeltä, Tohmajärveltä ja Turusta. Tupulaiset, Snellun ja Espoon väki koulutetaan Sekasin päivystäjiksi Helsingissä 18.12.2017 ja Porissa 16.1.2018 Suomen Mielenterveysseuran järjestämissä koulutuksissa.

– Tupun päivystäjien lisäksi chatin päivystysrinkiin tulee mukaan työntekijöitä erityisnuorisotyönkeskus Snellusta. Lisäksi Espoon seurakuntien työntekijät miettivät oman viikottaisen päivystysvuoron ottamista, sanoo Satu Raappana Suomen Mielenterveysseurasta ja toivottaa koko ajan kasvavan jengin tervetulleeksi mukaan. – Isoin tarve on iltaisin, jolloin linjoilla on todella kova ruuhka, kertoo Raappana.

Nuori kirkko ry tukee lapsen ja nuoren kokonaisvaltaista kasvua ja osallisuutta, kehittää ja palvelee evankelis-luterilaisissa seurakunnissa toteutuvaa lapsi-, varhaisnuoriso- ja nuorisotyötä, järjestää tavoitteiden mukaista toimintaa sekä vaikuttaa lasten, nuorten ja heidän perheidensä hyvän elämän edellytyksiin kirkossa ja yhteiskunnassa. Kohderyhmänä ovat 0 – 29-vuotiaat lapset ja nuoret.

Sekasin-chat on valtakunnallinen, laajasti avoinna oleva keskustelupalvelu, joka tukee mielen hyvinvointia ja mielenterveyden ongelmista selviämistä. Chat luo toivoa jokaiselle nuorelle ja auttaa ratkomaan mieltä painavia ongelmia.

Lisätietoja:
Maara Kosonen, kouluttaja, Tupu-koordinaattori, Nuori kirkko ry, +358 400 541 957,  www.nuorikirkko.fi