Värityskuvat tuovat uuden ulottuvuuden jo tämän kesän rippikouluihin

Värityskuvia rippikouluun”Värityskuvat ovat toimineet todella hyvin opetusvälineenä ja tukena rippikouluissa”, sanoo Anjalankosken seurakunnan rippikoulupappi, kappalainen Johanna Pesonen, jonka tekemä Värityskuvia rippikouluun -materiaali on juuri ilmestynyt verkossa.

”Värityskuvat ovat toimineet hyvin rippikoulussa”, iloitsee niiden tekijä Johanna Pesonen.

”Koulussa käsketään panemaan kynät pois, mutta täällä rippikoulussa saa värittää kuvia, iloitsi eräs tyttö. Riittääkö näitä varmasti jokaiselle päivälle, kyseli puolestaan rippikoulua käyvä poika”, kertoo Pesonen rippikoululaisilta saamastaan palautteesta.

Ensimmäiset värityskuvat Johanna Pesonen piirsi käytettäviksi dysfaattisten nuorten rippikoululeirillä, mutta pian kuvat saavuttivat suuren suosion kaikilla hänen pitämillään rippileireillä.

”Värityskuvia voi käyttää esimerkiksi keskittymiseen, itsensä ilmaisemiseen, apuna hiljentymiseen, oppimispäiväkirjana ja ikkunana rippikoulumuistoihin”, luettelee Pesonen.

Idea värityskuvien julkaisemisesta kaikkien käyttöön lähti liikkeelle, kun Nuoren kirkon koulutussuunnittelija Sanna Jattu Nuori kirkko ry:stä kuuli Pesosen ideasta ohjaamassaan Ilmiöpedagogiikkaa rippikouluun -koulutuksessa. Jattu otti yhteyttä Kirkkohallitukseen ja idea värityskuvien julkaisusta yhteistyössä eteni ripeään tahtiin.

”Värityskuvia voi rohkeasti tarjota rippikoululaisille. Aluksi muutama innostuu ja pian innostus saattaa levitä. Värityskuvat ovat hyvä lisä rippikoulun työskentelytapojen valikoimaan”, sanoo Sanna Jattu.

Värityskuvia rippikouluun -julkaisussa on 17 värityskuvaa, joihin liittyy vinkkilista raamatunkohdista, virsistä ja katekismuksen kohdista.

Värityskuvia rippikouluun. Kuvat on piirtänyt Anjalankosken seurakunnan rippikoulupappi, kappalainen Johanna Pesonen. Julkaisijat ovat Kirkkohallitus ja Nuori kirkko ry. Kuvat voi vapaasti kopioida rippikoulukäyttöön nuorikirkko.fi/varityskuvia -sivulta.

—–

Lisätietoja:

kappalainen Johanna Pesonen, Anjalankosken seurakunta, p. 040 5130 615, johanna.pesonen@evl.fi

koulutussuunnittelija Sanna Jattu, Nuori kirkko ry, p. 0400 105 072, sanna.jattu@nuorikirkko.fi