1000 kerhonohjaajaa ja 100 vuotta iloa kerhonohjaajapäivillä

Kerhonohjaajia ja nuorisotyönohjaajia Liedon kerhonohjaajapäivillä 2018.

Noin 1 000 seurakuntien kerhonohjaajaa osallistuu hiippakunnissa järjestettävään kerhonohjaajapäivään eri puolilla Suomea. Kerhonohjaajapäiviä vietetään tuttuun tapaan tammi-helmikuussa. Tänä vuonna kokoonnutaan Kuusankoskella, Virroilla, Kokkolassa, Joensuussa, Sastamalassa, Hollolassa jaVantaalla.Päivien teemoissa pursuaa energiaa: #virtaa ja Sua varten tai Tavoitettavissa.

– Kirkon varhaisnuorisotyössä toimii lähes 6 000 kerhonohjaajaa, iältään lähinnä 14–18-vuotiaita. Ilman tätä mahtavaa vapaaehtoisten joukkoa ei mahdollistuisi monipuolinen seurakuntien kerhotoiminta kouluikäisille eri puolilla Suomea, sanoo kouluttaja Maara Kosonen Nuori kirkko ry:stä.

– Kerhonohjaajat ovat motivoituneita ja sitoutuneita nuoria, jotka joka viikko jaksavat ohjata kouluikäisiä tyttöjä ja poikia erilaisissa kerhoissa. Nuoret ovat kutsuttuja tähän erityiseen tehtävään. Päiviin osallistuu nykyään myös isosia tai isoskoulutuksessa olevia.

Uusia tuulia kerhonohjaajapäivillä

Kerhonohjaajapäivissä nuoret kehittävät omia ohjaamistaitojaan, saavat uusia ideoita kerhoihinsa sekä virkistyvät toinen toistensa seurassa. Tässä muutama makupala maakunnista:

– Kokkolassa Centria AMK:n opiskelijat virittävät päivän tunnelmaan ja johdattavat Rauhanpolulle. Tarjottimella myös digipolku ja toivepolku, kertoo kouluttaja Markku Autio.

– Joensuun  kerhonohjaajapäivässä järjestetään ensimmäisen kerran Kerhotaitaja-kisat. Kisassa on erilaisia tehtäviä, mitkä kerhonohjaajat joutuvat ratkaisemaan hyvällä ryhmätyöllä. Tehtävien ratkaisussa tarvitaan näppäryyttä, osaamista ja nopeutta”, kertoo kouluttaja Maara Kosonen.

– Hollolassa on myös liikuntaa ja hemmottelua kerhonohjaajille. Sastamalassa uuden Ttila-tubemedian juontaja pyörittää tubekanavaa, lisää kouluttaja Jukka Jylhä.

Eri paikkakunnilla pidettävissä ohjelmista löytyy niin Raamattucooperia, salapoliisikerhoa, kondiittorikerhoa, virikkeitä kerhohartauksien toteuttamiseen kuin liikuntaa ja #rauha-teemaa. Myös bändi tahdittaa monien päivien kulkua.

100 vuotta iloa ja Ttila juhlavuoden lahjaksi

Vuoden 2019 kerhonohjaajapäivillä juhlistetaan ”100 vuotta iloa – koululaiset kirkossa” -varhaisnuorisotyön juhlavuotta muistamalla kaikkia kerhonohjaajia pienellä lahjalla. Juhlavuotta vietetään eri tyyleillä seurakunnissa eri tapahtumien yhteydessä.  Vuoden huipputapahtuma on Pisara-suurleiri Partaharjulla 24.–29.7.2019, jonne odotetaan 2000 lasta, nuorta ja perheitä.

Juhlavuoden alussa avattiin uusi Ttila-tubemedia, joka on kouluikäisille suunnattu interaktiivinen iltapäiväohjelma viikottain tiistaisin klo 16. Katsojat voivat osallistua ohjelmaan chatin kautta lähetyksen aikana ja lähetysten välissä Instagramissa. Ttilaa luotsaavat kuusi iältään 13–19-vuotiasta nuorta juontajaa. Ttila  mukana myös kaikilla kerhonohjaajapäivillä. Ttila on jatkumo entisille Joka Poika ja Jiipee-lehdille. Tutustu Ttilaan tarkemmin sen omilla sivuilla www.ttila.fi

Kerhonohjaajapäivien järjestäjinä toimivat Nuori kirkko ry ja Nuoren kirkon piirijärjestöt yhdessä hiippakuntien, paikallisseurakuntien ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

—–

Lisätietoja: www.nuorikirkko.fi/kerhot

• 19.1. Kuusankoski, Mikkelin hiippakunnan kerhonohjaajapäivä. Yhteyshenkilö: Kouluttaja Anna Kärri, anna.karri@nuorikirkko.fi, 044 7922 389. Lataa esite tästä (pdf)
  • 19.1. Virrat, Marttinen; Lapuan hiippakunnan kerhonohjaajapäivä Yhteyshenkilö: Kouluttaja Markku Autio, markku.autio@nuorikirkko.fi, 044 7878 334. Lataa esite (pdf)