Ajankohtaista

Saapas päivystää taas uutenavuotena

Palveluoperaatio Saappaan vapaaehtoiset valmistautuvat auttamaan aikuisen tukea tarvitsevia nuoria perinteisessä uudenvuodenpäivystyksessään. Alueelliset vapaaehtoisryhmät tulevat liikkumaan päivystysaikoinaan Kiuruvedellä, Kajaanissa, Jyväskylässä, Hattulassa, Helsingissä ja Espoossa. Kotkan ryhmä päivystää NettiSaapas-toiminnan kautta Youtubessa ja Suomi24-keskustelupalstalla.

”Uudenvuodenaaton päivystys on muodostunut Saappaalle perinteeksi, kun väkeä on liikkeellä tavallista enemmän. Tavoitteena on ratkaista apua tarvitsevien nuorten akuuteimmat ongelmat ja ohjata tarvittaessa muun avun piiriin, kuten ensiapuun tai selviämisasemalle. Usein Saappaan tarjoama apu on keskustelua”, kertoo Saapas-työn koordinaattori, erityisnuorisosihteeri Ville Viljakainen.

Vuonna 1972 perustetulla Saappaalla on toistakymmentä vapaaehtoisryhmää ympäri Suomen ja lisäksi yksi ryhmä Espanjan Aurinkorannikolla. Ryhmissä toimii yhteensä 500-600 vapaaehtoista.

Saapas toivottaa kaikille rauhaisaa juhlintaa ja oikein mukavaa uutta vuotta 2017!

 

MIKÄ SAAPAS?

Saapas on ev.lut. seurakuntien pääosin vapaaehtoisvoimin tehtävää, alle 30-vuotiaisiin kohdistuvaa auttamis- ja sielunhoitotyötä. Saappaan toiminnassa noudatetaan lastensuojelulain velvoitteita. Toimintaa ohjaa ja koordinoi Nuori kirkko ry. ja Palveluoperaatio Saappaan neuvottelukunta.

Palveluoperaatio Saappaan toiminnan lähtökohta perustuu etsivään nuorisotyöhön, eli tarkoitus on tarjota matalan kynnyksen apua siellä, missä nuoret itse aikaansa viettävät.

Saapas-työ on aloitettu vuonna 1972. Kaduilla (KatuSaapas) ja erilaisissa tapahtumissa (FestariSaapas) tehtävän auttamistyön lisäksi on vuonna 2011 aloitettu NettiSaapas-auttamismuoto, joka tarjoaa tukea nuorille Youtube-käyttäjille ja seuraa keskustelupalstoja.

 

Saapas-yhteydet:

Tietoa saappaasta: www.saapas.fi

Päivystävien ryhmien yhteystiedot:  http://www.nuortenkeskus.fi/fi/toimintaa/saapas/ryhmat/

Facebook: https://www.facebook.com/Saapas/

Instagram: https://www.instagram.com/palveluoperaatiosaapas/

Twitter: https://twitter.com/SaapasSuomi

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC4Lm-RIXAiv3rPczCfnnRzg

Tags