Hallituksen puheenjohtaja näkee yhdistymisen hienona mahdollisuutena

Nuori kirkko ry:n aloitettua toimintansa 1.1.2017 seurakuntien lapsi- ja nuorisotyön tukitoimijat löytyvät saman katon alta. Uuden järjestön hallituksen puheenjohtaja, kirkkoherra Heikki Arikka, tervehtii Seurakuntien Lapsityön Keskuksen, PTK – poikien ja tyttöjen keskuksen ja Nuorten Keskuksen yhdistymistä ilolla.

“Kaikilla kolmella järjestöllä on oma hieno ja kunniakas historiansa. Ne kaikki ovat syntyneet ajasta ja tarpeesta, ja nyt on jälleen toinen aika ja uudet tarpeet”, Arikka toteaa.

“Minusta yhdistyminen on erinomainen asia. Paitsi että se luo ev. lut. kirkon kentälle yhden sen isoimmista toimijoista, uskon että uudella järjestöllä tulee olemaan edeltäjiään laajempaa yhteiskunnallista merkitystä. ”

Arikka toteaa myös odottavansa paljon Nuori kirkko ry:n tulevasta panoksesta seurakuntien varhaiskasvatukseen, kouluikäisten lasten toimintaan ja nuorisotyöhön.

“On ehkä jo hieman kulunut klisee että kirkon kasvatustyö on tärkeää. Sanoisin silti että tulevaisuudessa se on vieläkin tärkeämpää. Kyse on koko kirkon tulevaisuudesta, ja uskon että Nuori kirkko ry:llä tulee olemaan ratkaiseva merkitys siinä. Työtä ja tukea tulee suunnata sekä seurakunnille että kirkon työntekijöille. Nuori kirkko ry:llä tulee olemaan myös hyvin tilaa toimia kirkon äänenä yhteiskunnan suuntaan.”

Nuori kirkko ry:n hallituksen ja valtuuston muut jäsenet näet täältä.