Fisucraft on vuoden kristillinen mediateko 2016

Vuoden kristillinen mediateko -palkinto on myönnetty Minecraft-pelissä pelattavalle Fisucraft-palvelimelle, joka kuuluu Nuori kirkko ry:n tuottamaan Lastenkirkko-mediaan. Palkinnon vastaanottivat Nuori kirkko ry:n toimistolla Lauttasaaressa Lastenkirkon päätoimittaja Anita Ahtiainen, Fisucraftin taustalla aktiivisesti vaikuttava verkkopastori Markus Kartano, hankekoordinaattori Tommi Heinäjärvi ja Fisucraftin ylläpitäjä-kehittäjä Tiitus Hopia. Palkinnonjakotilaisuudessa oli mahdollisuus päästä kokeilemaan Fisucraftin pelaamista itsekin. Palkinnon jakoi Sana-lehden päätoimittaja Freija Özcan.

Palkinnon vastaanottajat, joista yksi, Tommi Heinäjärvi, näkyy taustalla Skype-yhteyden välityksellä.

Palkintoa perustellaan lasten oman aktiivisuuden ja ilmiöpohjaisen oppimisen tukemisesta kristillisen kasvun ohella. Palkinnon myöntäneen Kirkon mediakeskuksen mukaan Fisucraft edustaa kirkon kasvatustyön piirissä tuoretta ajattelutapaa, jossa kohderyhmä pääsee tekemään sisältöä entistä enemmän itse ja osallistumaan myös alustan kehittämiseen.

Fisucraft on tuttuun Minecraft-tapaan digitaalista, vapaata palikkarakentelua. Fisucraftissa voi myös tutustua valmiiksi rakennettuihin paikkoihin, kuten kirkkoihin ja niiden symboliikkaan tai erilaisten raamatunkertomusten maisemiin. Fisucraftissa on esimerkiksi Martti Lutherin elämään tutustuttava Luthercraft, jossa voi naulata omat teesit kirkon oveen ja kulkea tietokilpailuradalla. Fisucraft on suunnattu 7-10-vuotiaille, mutta pelimaailmassa heitä ovat tukemassa myös aikuiset ylläpitäjät.

Verkkopastori Markus Kartano esittelee Fisucraftin ominaisuuksia Lauttasaaressa Nuori kirkko ry:n toimistolla 25.1.2017.

Idea oman palvelimen kehittelystä lähti liikkeelle siitä, että digitaalisuutta kirkon piirissä edistävä verkkopastori Markus Kartano  oli alkanut tutkia digitaalisuuden mahdollisuuksia kirkollisessa lapsi- ja nuorisotyössä. ”Meistä oli luontevaa alkaa kehittämään tällaista osallistavaa pelimaailmaa palveluun, jonka piirissä iso osa Suomen lapsista jo valmiiksi on”, totesi Lastenkirkon päätoimittaja Anita Ahtiainen Fisucraftin synnystä. Markus Kartanon mukaan Fisucraft taipuu moneen, sitä voi käyttää elävöittämään Raamatun ja kristinuskon kertomuksia sekä perinteisissä kerhoissa että etäjoukkuepelinä, niin koulujen uskonnonopetuksessa kuin seurakunnan toiminnassa.

Minecraft on tällä hetkelllä maailman myydyin MAC/PC-peli. Vuoden kristillinen mediateko -palkintoa on jaettu vuodesta 2005.

Fisucraft-yhteydet:
Verkkosivut
Fisucraftin Youtubekanava
Kristillisen medialiiton tiedote Vuoden kristillisestä mediateosta 2016

Yhteystiedot:
Anita Ahtiainen
päätoimittaja
Lastenkirkko/ Nuori kirkko ry.
anita.ahtiainen@nuorikirkko.fi
(09) 6877 4514tai 050 596 6039