Kirkon kulttuuripalkinto kirkkodraaman kehittäjille

Kirkon kulttuuripalkinnon vuodelle 2016 vastaanottivat 24.1.2017 teatteriohjaajat Arto Myllärinen ja Jouni Laine.  Palkinto myönnetään työstä kirkkodraaman kehittämiseksi, kerrotaan kulttuuripalkinnon työryhmän perusteluissa. Pohjakoulutuksiltaan Myllärinen ja Laine ovat kirkon nuorisotyönohjaajia.

Arto Myllärinen että Jouni Laine ovat myös tehneet useasti yhteistyötä Nuori kirkko ry:n edeltäjäjärjestöjen kanssa. He ovat esimerkiksi tuottaneet useana vuonna näytelmiä Kirkon Nuorisopäiville. Nuori kirkko ry. onnittelee ohjaajakaksikkoa tunnustuksesta pitkäjänteisestä työstä kirkollisen teatteritaiteen hyväksi!

Kuva: Kirkon kuvapankki

Arto Myllärinen on kiertänyt vuosien ajan ympäri Suomea ohjaamassa ja käsikirjoittajamassa. Hän on innostanut lukuisia seurakuntalaisia draaman pariin ohjatessaan esimerkiksi juhlanäytelmiä, musikaaleja ja kirkkodraamoja. Jouni Laine on puolestaan toiminut vuodesta 2000 Hyvinkään seurakunnassa kirkkoteatterityön pioneerina ja kehittäjänä, ja hän on myös kirkollisen kesäteatterin uranuurtajia.

Kirkon kulttuuripalkinto on jaettu vuodesta 1992 lähtien tunnustuksena kristillisen sanoman kannalta merkityksellisestä luovasta tai esittävästä taiteellisesta toiminnasta tai kulttuuriteosta.