Nuori kirkko mukana NUORI2017-tapahtumassa

Nuori kirkko ry esittäytyi ensimmäisen kerran messuosastolla NUORI2017-tapahtumassa Tampere-talolla. Järjestön kaikki työmuodot – kasvun kaari vauvasta nuoriin aikuisiin – olivat näyttävästi esillä. Järjestöön ja työmuotoihin tutustujia kävi kiitettävästi koko tapahtuman ajan maanantaista keskiviikkoon 27. – 29.3.2017. Nuori kirkko oli mukana myös seitsemässä messuohjelmassa.

“Yksi suomalaisen nuorisotyön ainutlaatuisia piirteitä on toimiminen kaikkien, hyvin erilaisissa elämäntilanteissa olevien nuorten kanssa, sekä ennaltaehkäisevästi että haastavissa elämäntilanteissa. Meillä on myös ainutlaatuinen laaja nuorten kanssa toimivien tahojen ja ammattilaisten kenttä, joka pohjaa työnsä korkeatasoiseen nuorisotutkimukseen, koulutukseen ja laajaan kokemukseen. Nuorten kanssa toimivat niin kunnat, seurakunnat, järjestöt ja työpajat kuin monet muutkin toimijat – te, Nuori2017-tapahtuman osallistujat”, luki käsiohjelman tervehdyssanoissa.

Tämä kaikki todentui tapahtumassa muun muassa siten, että päiville osallistui 2800 osanottajaa, 100 messuosastoa ja näytteille asettajaa, päivien aikana oli 160 tuntia seminaariohjelmaa 150 ohjelmassa tai työpajassa ja ääretön määrä kohtaamisia tapahtuman aikana. Kun näin moninainen nuorten kanssa, rinnalla ja yhdessä toimiva joukko toimii niin työpajoissa ja etsivän nuorisotyön kuin myös verkko ja digitaalisen työotteen kautta ja vielä uuden nuorisolain voimaan tulessa, voi Suomen 100-vuotisjuhlavuonna sanoa, että Suomessa asuvista nuorista pidetään hyvää huolta.

NUORI2017 oli nuoriso- ja kasvatusalan tähän mennessä kaikkien aikojen suurin ammattilaistapahtuma. Tapahtuman järjestivät Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi, Kirkkohallituksen kasvatus ja perheasiat, Valtakunnallinen työpajayhdistys ja Nuorisotutkimusseura.