Lastenkirkko.fi:n uutta ilmettä juhlittiin Lauttasaaressa

Perjantaina 7.4.2017 kokoontui lähes 80 ekaluokkalaista ja muutama nuorempikin juhlistamaan www.lastenkirkko.fi-sivuston uusittua ilmettä Lauttasaaren kirkon seurakuntasaliin. Lastenkirkko.fi on Nuori kirkko ry:n yhteistyöseurakuntiensa kanssa tekemää sisältöä ja puuhailua 3-8 -vuotiaille. Oli siis paikallaan juhlia uudistusta varsinaisen kohderyhmän kanssa. Yleisö saapui paikalle äänekkäänä ja innostuneena joukkona, ja yksi heistä tunnistikin juhlassa esiintyeen artistin jo ennen varsinaisen ohjelman alkua.

Taika-Petteri ehti muun muassa jonglöörata hauilla Lastenkirkon juhlassa Lauttasaaressa.

“Se on Taika-Petteri!”

Taika-Petteri muun muassa jonglöörasi hauilla, tasapainotteli leukansa päällä tuolia (ja olisi tasapainotellut myös Lastenkirkon päätoimittajaa Anita Ahtiaista, jos Anita olisi suostunut) ja opetti juhlaväkeä beatboxaamaan.

“Kokeile mitä aita tekee!”

Seuraavaksi ohjelmassa oli Lastenkirkon uusiin sisältöihin tutustumista. Uusiin tekemisiin kuuluu esimerkiksi paljon lauluja ja leikkejä, tulostettavia sunnuntaisivuja sekä uusimpana uutuutena Lastenkirkon interaktiivinen kylä.

“Kuinka moni on ehtinyt jo tutustua Lastenkirkon uusiin sivuihin?” kysyi päätoimittaja Anita Ahtiainen, ja monta innokasta kättä nousi yleisössä.

Paikalle oli kerääntynyt noin 80 kiinnostunutta juhlijaa ja kuulijaa.

Osallistujat olivat siis tehneet läksynsä. Ahtiainen ja uuden ilmeen suunnitellut graafikko Johanna Nordblad aloittivat esitelemään Lastenkirkon kylää valkokankaalla, mutta pian he alkoivat saada yleisöstä niin innostuneita ohjeita, että lapset päätyivät ohjaamaan aikuisia. “Paina siitä! Paina katkasijaa! Kokeile mitä aita tekee kun sä klikkaat sitä!” Sivusto tuntuu siis lunastavan lupauksensa, että se rohkaisee tutkimaan.

Lopuksi syötiin juhlan kunniaksi jäätelöä, jota riitti hyvin sekä lapsille että aikuisille.

Lastenkirkossa riittää tekemistä

Lastenkirkko.fi on 3-8-vuotiaiden oma paikka verkossa. Sisällöt on tehty tuomaan iloa ja tukemaan lapsen hyvää elämää. Lastenkirkko rohkaisee toimimaan, ilmaisemaan tunteita, olemaan kaveri, hiljentymään, kyselemään ja tutkimaan elämän ilmiöitä maan ja taivaan väliltä. Lastenkirkko on kuin pyhäkoulu – turvallisesti kristillinen.

Lastenkirkkoa julkaisee Nuori kirkko ry, Suomen ev. lut. kirkon seurakuntien palvelujärjestö.

Digitaalisen lastenkirkon toiminnan yhteistyökumppanit ovat Espoon, Helsingin, Vantaan, Turun ja Kaarinan, Lahden, Kuopion, Jyväskylän, Keravan ja Seinäjoen seurakunnat sekä Kirkkohallitus ja Nuori kirkko ry.

Yhteystiedot Lastenkirkkoon liittyvissä kysymyksissä:

Päätoimittaja Anita Ahtiainen
Nuori kirkko ry.