Palveluoperaatio Saapas päivystää taas vappuna

Monet juhlapyhät ovat Palveluoperaatio Saappaalle kiireistä aikaa, eikä vappu ole poikkeus.
Perinteiseen tapaan Saapas-ryhmät tulevat järjestämään katupäivystystä ympäri Suomen, sillä nuoria tulee tällöin liikkumaan ulkosalla sankoin joukoin ja osa heistä tulee tarvitsemaan aikuisen tukea. Saapaspäivystyksiä tullaan järjestämään vappuviikonlopun aikana Espoossa, Hattulassa, Helsingissä (keskustassa sekä Itä-Helsingissä), Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Järvenpäässä, Kajaanissa, Keravalla, Kiuruvedellä, Nurmijärvellä, Seinäjoella ja Tuusulassa.

Nuoret kaipaavat keskusteluseuraa
”Katupäivystyksissä näkyy sellaista muutosta, että varsinaisia pelastustehtäviä on vähemmän, sen sijaan keskusteluja nuorten kanssa käydään nykyään enemmän”, kertoo Saappaan valtakunnallinen koordinaattori, erityisnuorisotyön sihteeri Ville Viljakainen Nuori kirkko ry:stä. ”Vaikuttaa siltä, että kohtaamillamme nuorilla on tarve keskusteluseuralle turvallisen aikuisen kanssa. Joskus päivystäjälle voi olla helpompi puhua kuin läheisemmälle aikuiselle.”

Saapasryhmien yhteystiedot Nuori kirkko ry:n verkkosivulla
Sohvi Hellsten
Vt. tiedottaja
Nuori kirkko ry
sohvi.hellsten@nuorikirkko.fi

Mikä Palveluoperaatio Saapas?
45 vuoden ikään ehtinyt Palveluoperaatio Saapas on ev.lut. kirkon yksi nuoriso- ja erityisnuorisotyön muoto, jota toteutetaan etsivän työn menetelmin. Tavoitteena on tarjota nuorisotyön palveluita myös niille nuorille, jotka viettävät aikaansa jossain muualla kuin järjestetyn nuorisotoiminnan piirissä. Saapas toimii keskustelukumppanina, avun antajana ja opastajana, siellä missä nuoret aikaansa viettävät.  Kohdattavalle nuorelle pyritään järjestämään tarkoituksenmukaisinta tukea tai apua sekä ohjaamaan tarvittaessa muun avun piiriin.
Palveluoperaatio Saappaan toimintakokonaisuus muodostuu säännöllisestä yöpäivystyksestä, festivaalitoiminnasta, NettiSaapas -toiminnasta sekä Saapaskahviloista. Toimintaa ohjaa seurakunnan nimeämä henkilö tai henkilöt. Valtakunnallisesti Saappaan toimintaa koordinoi Nuori kirkko ry. Saapas-ryhmän toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, luottamukseen, avoimuuteen, jokamiehenoikeuksiin ja kansalaisvelvollisuuksiin.