Kauden 2017 Virsivisan voitto Mikkelin hiippakunnan WEE-joukkueelle

Kauden 2017 Virsivisan on voittanut 4.5.2017 Tampereella Mikkelin hiippakuntaa edustanut joukkue WEE, Kangasniemen Beckerin koulun 3a-luokalta. Joukkueen jäsenet olivat Wilma Laitinen, Eevi Kankaanniemi ja Ella Liikanen. Virsitietämyksensä ja -taitojensa osoituksena joukkueelle myönnettiin Virsivisan kiertopalkinto, Koistisen viisikielinen kantele, sekä 500 euroa.

Virsivisan Voittajajoukkueet 2017

Finaaliin valikoitui kevään 2017 aikana eri visavaiheiden kautta 8 hiippakuntaansa edustanutta joukkuetta. Yhteensä yli 4000 kolmos- ja neljäsluokkalaista osallistui Virsivisaan.

”Virsivisa on koulun ja kirkon yhteistyötä, jota tehdään opetussuunnitelman mukaisesti”, kertoo Mari Torri-Tuominen, Nuori kirkko ry:n musiikkikouluttaja ja Virsivisan projektivastaava. ”On iloista nähdä ja kuulla, kuinka suuri joukko koululaisia on kiinnostunut Virsivisasta.”

Finaalissa joukkueet saivat esittää itse uudelleen sanoittamansa virren. He myös esimerkiksi päättelivät virsien sanoja kuva-arvoituksista, tunnistivat virsiä alkusanojen tai säestyksen perusteella ja esittivät juontajan pyynnöstä tietyn virren.

Virsivisan muut sijoittujat olivat Oulun hiippakunta 2:lla sijalla ja Lapuan hiippakunta 3:lla sijalla.

Tuomaristona toimivat musiikkiasiantuntija Teija Tuukkanen (pj.) Kirkkohallituksesta, Tampereen hiippakunnan asijantuntija Aija-Leena Ranta, kuoronjohtaja Jouni Rissanen, kanttori Riikka Jäntti (sihteeri) sekä Emilia ja Milla Tampereen hiippakunnan Virsidelfiineistä, kauden 2016 voittajajoukkueesta.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Mari Torri-Tuominen, 050 5851071, mari.torri-tuominen@ nuorikirkko.fi tai vt. tiedottaja Sohvi Hellsten, 0400 105070, sohvi.hellsten@ nuorikirkko.fi.

Virsivisa

Virsivisalla halutaan innostaa koululaisia virsien laulamiseen ja suomalaisen virsiperinteen monipuoliseen tuntemiseen. Kouluille Virsivisa tarjoaa erilaisia lähestymistapoja käyttää virttä uskontotunnin oppiaineksena. Virsivisa on myös apuväline koulu ja kirkko -yhteistyössä.

Virsivisan järjestää Nuori kirkko ry. Virsivisan yhteistyökumppaneita ovat kirkkohallitus ja Opetushallitus. Virsivisan toteutusvaiheessa ovat mukana koulut, seurakunnat ja hiippakunnat.

Lisätietoa www.virsivisa.fi
Nuori kirkko ry.

Nuori kirkko ry tekee lasten ja nuorten äänestä kuuluvamman sekä kirkossa että yhteiskunnassa. Koulutamme, vaikutamme, järjestämme tapahtumia, teemme digitaalista lapsi- ja nuorisotyötä, julkaisemme lehtiä ja oppaita. Noin 60 työntekijän voimin tuemme 350 jäsenseurakuntamme kasvatustyötä. Nuori kirkko syntyi Seurakuntien Lapsityön Keskuksen, PTK – Poikien ja tyttöjen keskuksen ja Nuorten Keskuksen yhdistyttyä vuoden 2017 alussa.