Nyt se on päätetty: Kesän 2019 suurleiri kokoaa kaikki ikäluokat Partaharjulle

Vuoden alussa perustettu, seurakuntien lapsi- ja nuorisotyötä tukeva järjestö Nuori kirkko järjestää kesällä 2019 suurleirin, jolle kutsutaan kaikki alle 29-vuotiaat lapset ja nuoret. Myös pienemmät lapset perheineen ovat tervetulleita mukaan leireilemään. Leiri järjestetään Partaharjun leirikeskuksen maisemissa Pieksämäellä 24.-29.7.2019.

Aiemmin leirejä on järjestetty erikseen 7-14-vuotiaille varhaisnuorille ja sitä vanhemmille nuorille sekä valtakunnallisesti että hiippakunnittain. Kaikki ikäluokat historiallisesti yhteen kokoavalla leirillä halutaan sekä tukea kasvun kaarta kokonaisuutena että vahvistaa uutta järjestöä seurakuntatyön ikärajat ylittävänä toimijana.

“Ensimmäisen sysäys suurleirin ikärajojen avaamiseen tuli edellisen suurleirin leiriparlamentin tytöiltä ja pojilta. Haluamme ottaa vakavasti heidän toiveensa ja avata suurleirin myös nuorille”, kertoo Nuoren kirkon kehittämisestä ja palveluista vastaava johtaja Eija Kallinen.

“Perheitä on osallistunut suurleirille aiemminkin ja tällaista kaikenikäisten yhteen tulemista haluamme kasvattaa entisestään. Haluamme vahvistaa kirkossa sellaista toimintakulttuuria, jossa ollaan valmiita toimimaan yhdessä yli historian myötä vahvasti sektoroituneen työala-ajattelun.”

Tarkoituksena on valmistella leiriä samaan tapaan kuin itse leirilläkin eletään: yhteisöllisesti, eri osapuolten tarpeita ja ajatuksia kuunnellen sekä kaikki halukkaat mukaan ottaen. Suurleirin ideointiporukkaan voi liittyä jo nyt. Ottamalla nuoret aktiivisesti mukaan leirin suunnitteluun ja toteutukseen heille voidaan myös tarjota arvokasta osaamista ja kokemusta suurtapahtuman tekemisestä ja johtamisesta.

Seuraavina vuosina Nuoren kirkon voimat keskitetään perustyön lisäksi suurleirin valmisteluihin. Suurleiri korvaa esimerkiksi yli 15-vuotiaille nuorille suunnatun vuosittaisen Yhden hinnalla -tapahtuman, joka järjestettiin toistaiseksi viimeisen kerran Tampereella menneenä viikonloppuna.

Haluatko olla mukana ideoimassa ja tekemässä suurleiriä?

Kiinnostaako suurleirin ohjelmaan, viestintään tai vaikka rakenteluihin vaikuttaminen? Tervetuloa mukaan, olitpa sitten työntekijä tai vapaaehtoinen, leirikonkari tai ensikertalainen! Voit liittyä leiristä kiinnostuneiden Facebook-ryhmään, tilata leirivalmisteluja noin kerran kuukaudessa valottavan uutiskirjeen tai jättää leiri-ideasi nettilomakkeella.

Lisätiedot: Eija Kallinen, 0400 105073, eija.kallinen@nuorikirkko.fi sekä suurleirin omalta sivulta.

Nuori kirkko ry tekee lasten ja nuorten äänestä kuuluvamman sekä kirkossa että yhteiskunnassa. Koulutamme, vaikutamme, järjestämme tapahtumia, teemme digitaalista lapsi- ja nuorisotyötä, julkaisemme lehtiä ja oppaita. Noin 60 työntekijän voimin tuemme 350 jäsenseurakuntamme kasvatustyötä.

Nuori kirkko syntyi Seurakuntien Lapsityön Keskuksen, PTK – Poikien ja tyttöjen keskuksen ja Nuorten Keskuksen yhdistyttyä vuoden 2017 alussa.