Saapas päivystää viikonloppuna 17 paikkakunnalla

Palveluoperaatio  Saapas päivystää koulujen päättäjäisviikonloppuna 2.-4.6.2017 tuttuun tapaan eri puolilla Suomea nuorten tukena ja apuna. Päättäjäisviikonloppuna nuoret perinteisesti juhlivat kaupungilla, joten Saappaan katupäivystäjiä tulee liikkumaan Espoossa, Haapajärvellä, Haapavedellä, Hattulassa, Helsingissä (keskustassa sekä Itä-Helsingissä), Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Järvenpäässä, Kajaanissa, Keravalla, Kiuruvedellä, Lapinlahdella, Nivalassa, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Vaasassa ja Ylivieskassa.

Saapas-päivystäjän tunnistaa saappaan kuvasta vaatetuksessa. Saapas-työn koordinaattori antaa mielellään paikallisten Saapas-ryhmien yhteystietoja haastatteluja varten.

Yhteydenotot ja haastattelupyynnöt:
Ville Viljakainen
Erityisnuorisotyön sihteeri, Saapas-koordinaattori
ville.viljakainen@nuorikirkko.fi

Saapas somessa

www.saapas.fi

Mikä Palveluoperaatio Saapas?
45 vuoden ikään ehtinyt Palveluoperaatio Saapas on ev.lut. kirkon yksi nuoriso- ja erityisnuorisotyön muoto, jota toteutetaan etsivän työn menetelmin. Tavoitteena on tarjota nuorisotyön palveluita myös niille nuorille, jotka viettävät aikaansa jossakin muualla kuin järjestetyn nuorisotoiminnan piirissä. Saapas toimii keskustelukumppanina, avun antajana ja opastajana, siellä missä nuoret aikaansa viettävät.  Kohdattavalle nuorelle pyritään järjestämään tarkoituksenmukaisinta tukea tai apua sekä ohjaamaan tarvittaessa muun avun piiriin.

Palveluoperaatio Saappaan toimintakokonaisuus muodostuu säännöllisestä yöpäivystyksestä, festivaalitoiminnasta,  NettiSaapas –toiminnasta sekä Saapaskahviloista.

Toimintaa ohjaa seurakunnan nimeämä henkilö tai henkilöt. Valtakunnallisesti Saappaan toimintaa koordinoi Nuori kirkko ry. Saapas-ryhmän toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, luottamukseen, avoimuuteen, jokamiehen oikeuksiin ja kansalaisvelvollisuuksiin.