Harrikkaharrastajat keräsivät Possupinsseillä rahaa moottoripajoille

Harley-Davidson Club Finland ry. lahjoittaa vuoden 2016 Possupinssien tuoton Nuoren kirkon koordinoimien moottoripajojen toimintaan. Lahjoitus ohjataan esimerkiksi uusien pajojen käynnistämiseen ja tapahtumien kulujen kattamiseen.

Moottoripajoilla tuoksuu bensa ja moottoriöljy. Kyseessä on Nuoren kirkon koordinoima erityisnuorisotyön valtakunnallinen toimintamalli, jossa nuorta tuetaan toiminnallisin keinoin. Pajoille tullaan kaverien, kouluyhteistyön, työvoimahallinnon, seurakuntadiakonian tai sosiaalitoimen yhteistyön kautta. Pajoilla nuoret pääsevät korjaamaan, rakentamaan tai puunaamaan autoja, mopoja tai muita kulkupelejä yhdessä ohjaajan kanssa. Lisäksi pajoihin osallistuminen tarjoaa nuorelle moniammatillista ohjausta ja työkokemusta. Pajatoiminnan mausteena toimivat vuosittaiset kilpa-ajot ja miitit.

Kohderyhmän nuoret ovat usein vaarassa jäädä työ- ja koulutuspalveluiden ulkopuolelle, joten pajan toiminnallista puolta tärkeämmäksi nousevat Moottoripaja-hankkeen Kaakkois-Suomen aluetyöntekijä Anne Heilalan mukaan läsnäolo ja kohtaaminen:

“Pajan tekemistä tärkeämpää ovat nuoren kohtaaminen ja läsnäolo. Pajat ovat paikkoja, jossa nuori voi kohdata turvallisen aikuisen. Sellaisen, joka on kiinnostunut nuoren kuulumisista ja valmiina vastaamaan mieltä askarruttaviin kysymyksiin.”

Kuntien, seurakuntien tai yhdistysten pyörittämiä moottoripajoja on jo 22, ja kymmenen uuden pajan perustamisesta käydään parhaillaan neuvotteluja. Tällä hetkellä moottoripajatoiminta on osa STEAn rahoittamaa Paikka Auki -ohjelmaa. Pajojen jatkorahoitus varmistuu vuoden 2017 loppupuolella.

Moottoripyöräharrastajat haluavat auttaa nuoria, eivät vain päristellä

Harley-Davidson Club Finland on vuonna 1980 perustettu merkkikerho Harley-Davidson -moottoripyörän omistajille. Kerhon tarkoitus on ylläpitää ja kehittää harrikkaharrastusta Suomessa ja pitää yhteyttä alan muihin harrastajiin. H-DCF keräsi aiemmin tapahtumissaan ajoittaista kolehtia hyväntekeväisyyteen, mutta vakiinnutti viisi vuotta sitten Possupinssien myymisen vuosittain vaihtuvan hyväntekeväisyyskohteen hyväksi.

“Haluamme myös vaikuttaa ja olla mukana hyväntekeväisyydessä, emmekä vain päristellä yksin metsän reunassa”, H-DCF:n hallituksen jäsen Ari Ollila kertoo.

Lahjoituksen summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon H-DCF:n jäsenet ostavat Possupinssejä. Pinssejä myydään järjestön jäsenille tapahtumissa ja verkkokaupassa viiden euron kappalehintaan.

H-DCF on päättänyt lahjoittaa vuonna 2016 myytyjen Possupinssien tuoton Moottoripajojen toiminnan mahdollistamiseen. Moottoripaja-hankkeen Kouvolan toimistolla kahviteltiin iloisissa tunnelmissa, kun Ari Ollila saapui luovuttamaan 5000 euron lahjoituksen. H-DCF haluaa kohdistaa lahjoituksen toimintaan, joka kohtaa nuoret mahdollisimman suoraan. Lahjoitus tullaan käyttämään esimerkiksi uusien pajojen käynnistämiseen ja tapahtumien kulujen kattamiseen.

“Haluamme kohdistaa Possupinssien lahjoitukset aina lapset tai nuoret tavoittavaan toimintaan, sillä heissähän on tulevaisuus. Tärkeintä on, että pajat pystyvät pyörittämään toimintaa ja että nuorilla on tekemistä. Yksi parhaista harrastuksista on tällaisten kädentaitojen oppiminen”, Ollila perustelee moottoripajatoiminnan valitsemista lahjoituskohteeksi.

Katso video moottoripajatoiminnasta: