Tunnustuspalkinnot Jari Kovalaiselle ja pelikerhon vanhempien ryhmälle

Piispa Seppo Häkkinen (vas.), Ylämaan pelikerhoja ohjaavan vanhempien ryhmän edustajina Anna-Maija Hämäläinen ja Kalle Peranto sekä Jari Kovalainen palkintojen jakotilaisuudessa.

Nuoren kirkon Kaakkois-Suomen piiri ry:n Mikke ja Elli -tunnustuspalkinnot luovutettiin Jari Kovalaiselle ja Ylämaan seurakunnan pelikerhoja ohjaavien ja koordinoivien vanhempien ryhmälle Mikkelin hiippakuntapäivien yhteydessä.

Tunnustuspalkinnon perusteluissa mainittiin, että Heinolan seurakunnan nuorisotyönohjaaja Jari Kovalainen on sydämeltään sitoutunut kutsumustyöhönsä tyttöjen ja poikien parissa. Hän on 30 vuoden aikana laaja-alaisesti kehittänyt, ideoinut ja toteuttanut varhaisnuorisotyötä niin Heinolan seurakunnassa kuin erilaisten vastuutehtävien kautta Mikkelin hiippakunnassa. Jari on käsittämättömällä tavalla jaksanut aina innostua työstään uudestaan ja uudestaan ja onkin sanonut, että ”Tästä työstä minä jään eläkkeelle”.

Toisen tunnustuspalkinnon saanut Lappeen seurakunnan Ylämaan pelikerhoja ohjaavien ja koordinoivien vanhempien ryhmä on yhteisvastuullisesti aloittanut kerhojen ohjaamisen vuonna 2010 nuorisotyönohjaajan ohjauksessa. Ryhmässä on tällä hetkellä mukana yhdeksän vanhempaa, jotka ohjaavat neljää pelikerhoryhmää. Pelikerhot ovat Lappeen seurakunnan toimintaa, mutta vanhempien ryhmä huolehtii kerhojen ohjaamisesta sekä toiminnan jatkuvuudesta omatoimisesti. Vanhempien aktiivisuus ja sitoutuneisuus mahdollistaa runsaan kerhotarjonnan ja turvalliset pelikerhot eri-ikäisille lapsille Ylämaan alueella.

Tunnuspalkinnot ojensivat Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen, hiippakuntasihteeri Ari Tähkäpää ja Nuoren kirkon kouluttaja Maara Kosonen Mikkelin hiippakunnan Myö ja työ -hiippakuntapäivän yhteydessä 28.9.2017.

Mikke ja Elli -tunnustuspalkinto voidaan myöntää Nuoren kirkon Kaakkois-Suomen piirin alueella toimivalle työntekijälle tai vapaaehtoiselle, joka on omistautunut tyttöjen ja poikien parissa tehtävälle työlle tai henkilölle/ryhmälle, joka on kehittänyt ja toteuttanut esimerkiksi jonkin uuden ja toimivan tapahtuman, työmuodon tai työtavan tyttöjen ja poikien parissa tehtävään työhön.

Kuva Maara Kosonen