Ajankohtaista

Sami Ojala Nuoren kirkon johtajaksi

Teologian maisteri, kirkon nuorisotyönohjaaja Sami Ojala on valittu Nuori kirkko ry:n johtajaksi. Tehtävässä hän kantaa kokonaisvastuun järjestön toiminnasta, toimii Lasten Keskus ja Kirjapaja -kustantamon hallituksen puheenjohtajana sekä Partaharju-säätiön toimitusjohtajana. Hallituksen päätös Ojalan valinnasta oli yksimielinen. Ojala aloittaa tehtävässään Nuoren kirkon johtajana vuoden 2018 alussa.

 

Nuoren kirkon tuleva johtaja Sami Ojala. Kuva Mikko Mäntyniemi

Sami Ojala siirtyy Nuoreen kirkkoon Innofactor Oyj:n liiketoimintajohtajan paikalta. Aiemmin hän on toiminut mm. Nurmijärven seurakunnan hallintopäällikkönä, Kirkkohallituksen erityisnuorisotyön työalasihteerinä ja nuorisotyönohjaajana useissa seurakunnissa.  Ojalalla on myös merkittävästi kirkollisia luottamustoimia kaikilla hallinnon tasoilla. Tällä hetkellä hän vaikuttaa sekä kirkolliskokouksen jäsenenä että Helsingin tuomiokapitulin maallikkojäsenenä. Kirkollisen taustansa lisäksi Ojala on toiminut mm. radio- ja tv-toimittajana sekä itähelsinkiläisen Lasten Suviranta Säätiön asiamiehenä.

“Olemme todella tyytyväisiä, että saimme Samin kaltaisen moniosaajan johtamaan järjestöämme. Hän täytti selkeästi parhaiten toivomamme ominaisuudet ja edellytykset, lisäksi hänen laaja työkokemuksensa vakuutti rekrytoinnissa. Persoonana Sami on  inspiroiva visionääri, joka vie tuoretta järjestöä tarmolla eteenpäin. Johtajana hän on innostava ja kuunteleva.“  luonnehtii Nuoren kirkon hallituksen varapuheenjohtaja Heli Pruuki.

“On innostavaa päästä johtamaan vasta yhdistynyttä Nuorta kirkkoa ja sitä kautta vaikuttamaan lasten ja nuorten parempaan tulevaisuuteen. Nuori kirkko ry:n pitää mielestäni olla mukana siellä, missä merkittävimmät lapsia ja nuoria koskevat päätökset tehdään – on kysymys sitten kirkon omista tai yhteiskunnassa yleisesti tehtävistä päätöksistä. “ kertoo Sami Ojala tuoreeltaan.

 

Nuori kirkko ry tekee lasten ja nuorten äänestä kuuluvamman sekä kirkossa että yhteiskunnassa. Koulutamme, vaikutamme, järjestämme tapahtumia, teemme digitaalista lapsi- ja nuorisotyötä, julkaisemme lehtiä ja oppaita. Keskustoimistomme sijaitsee Helsingissä, mutta toimimme valtakunnallisesti esimerkiksi Partaharjun ja Tievatuvan leirikeskuksissa. 45  työntekijämme voimin tuemme 312  jäsenseurakuntamme kasvatustyötä, lisäksi olemme Lasten Keskus ja Kirjapaja -kustantamon pääomistaja. Nuori kirkko syntyi Seurakuntien Lapsityön Keskuksen, Poikien ja Tyttöjen Keskuksen ja Nuorten Keskuksen yhdistyttyä vuoden 2017 alussa.  

 

Lisätiedot: Sami Ojala 044 371 3062, Heli Pruuki 0445801600

Tags