Ajankohtaista

Vuoden vapaaehtoistyöntekijäehdokas Katja Oittinen:  NettiSaapas mukana nuorten niin hyvissä kuin hankalissa hetkissä – nyt myös Instagramissa 

NettiSaapas on aloittanut etsivän nuorisotyön turvallisena keskustelijana nyt myös Instagramissa – YouTuben ja Suomi24-sivuston lisäksi.

”Haemme, seuraamme ja hakeudumme aktiivisesti tägeillä sellaisten postausten pariin, joissa nuoret avautuvat ja kertovat omasta tilanteestaan. Olemme mukana kanssakäymisissä niin hyvissä kuin hankalissa hetkissä”, kuvaa Katja Oittinen, joka on ehdolla Kansalaisareenan Vuoden vapaaehtoistyöntekijäksi. ”Emme hae pelkästään ongelmia, vaan myös tykkäämme ja iloitsemme onnistumisista.”

Katja Oittinen kouluttautui ensimmäisenä vapaaehtoisena NettiSaappaan auttamistyöhön vastaavaksi ohjaajaksi ja on toiminut aktiivisesti saapaslaisena somessa Suomi24:n chatissä ja keskusteluissa sekä YouTubessa ja nyt myös Instagramissa. Netissä monet keskustelut elävät vuosiakin ja vastauksista voi moni löytää apua.

”Suurinta iloa koen nuorista, jotka ovat tulleet autetuiksi vapaaehtoistyömme kautta. Moni nuori onkin ilahtunut, että meitä vartenko te olette netissä, festareilla, kadulla tai SaapasKahviloissa ja vapaaehtoisina”, kertoo Katja Oittinen.

”Nettityön vaikuttavuudesta on todettu, että kun yksi reagoi, 10 puhuu ja 100 lukee keskustelun”, kertoo Oittinen. ”On osattava myös trollipostaustenkin takaa löytää apua tarvitsevat.”

Instagramissa aloitettu erityisnuorisotyön muoto täydentää NettiSaappaan etsivää nuorisotyötä. NettiSaapas on tehnyt uraauurtavaa nuorisotyötä sosiaalisessa mediassa jo vuodesta 2011 lähtien. NettiSaapas onkin hyvä esimerkki siitä, miten hyvin vahvaan läsnäoloon perustuva palvelu voi digitalisaation myötä saada uusia, yllättäviä muotoja.

Palveluoperaatio Saappaan etsivässä nuorisotyössä koulutetut aikuiset kirjaimellisesti etsivät nuoria, menevät heidän luokseen ja ovat saavutettavissa ja läsnä – joko netissä, kaduilla, festareilla tai SaapasKahviloissa. Koulutetut auttajat toimivat keskustelukumppanina, kuuntelijana, avun antajana ja opastajana. Saapasväki tunnetaan hyvin nuorten keskuudessa oranssista saapastunnuksesta.

 

Lisätietoja: erityisnuorisotyön sihteeri Ville Viljakainen, ville.viljakainen(at)nuorikirkko.fi  tai 0400 105 071.

 

www.saapas.fi