NAVIn uudet puheenjohtajat: Kirkon on pakko saada nuoret mukaan!

Nuorten aikuisten vaikuttamistyöryhmä NAVI pitää syksyn 2018 seurakuntavaaleja evankelisluterilaisen kirkon kohtalon kysymyksenä. Suomessa on maailman paras nuorisotyö, mutta nuoret aikuiset vieraantuvat ja katoavat kirkon toiminnasta kahdenkympin kieppeillä.

“Nuorten kokemus seurakunnasta on erityinen ja erilainen, kuin vaikkapa 50-vuotiaiden. Me nuoret ymmärrämme, millaista yhteisöä kaipaamme, miten haluamme osallistua, mikä meitä puhuttelee. Seurakuntien päätöksentekijöistä vain 6% on alle 30-vuotiaita. Jos päätöksentekijät ovat isovanhempiemme ikäisiä, ero meidän kokemusmaailmaamme on väistämättä liian suuri. Minä tahdon, että kirkko tavoittaa myös tulevaisuuden nuoret“, linjaa NAVIn tuore puheenjohtaja Katri Malmi.

NAVIn 2018 puheenjohtajisto: varapuheenjohtaja Tanja Holm, puheenjohtaja Katri Malmi, varapuheenjohtaja Ville “Lexa” Lehonmaa

Ratkaisuksi NAVI tarjoaa seurakuntavaaleja ja nuorten innostamista äänestämään: “Pitää olla kunnianhimoinen! Me vaadimme, että vuoden päästä jokaisessa Suomen seurakunnassa on nuoria luottamushenkilöitä. Se onnistuu kyllä, jos seurakunnat alkavat tosissaan innostaa nuoria mukaan. Lisäksi on tajuttava, että vaikuttamiseen kasvaminen on yksiä vaaleja pidempi juttu. Esimerkiksi nuorten parlamentit seurakunnissa opettavat sanomaan mielipiteensä ja antavat välineitä tuleville vaikuttajille“, kertoo NAVIn vastavalittu varapuheenjohtaja Tanja Holm.

NAVIn kokous  järjestettiin Turun Maata Näkyvissä -festivaalien yhteydessä 19.11. Uudeksi puheenjohtajaksi vuodelle 2018 valittiin teologian kandidaatti Katri Malmi (23) Helsingistä. Varapuheenjohtajiksi valittiin kauppatieteiden maisteri Tanja Holm (26) Turusta ja teologian ylioppilas Lexa Lehonmaa (23) Vantaalta. Vuoden 2018 painopisteiksi toiminnalle linjattiin seurakuntavaalit ja nuorten osallisuuden parantaminen yhdessä kirkkohallituksen kokoaman työryhmän kanssa.

Nuorten aikuisten vaikuttamisryhmä NAVI haluaa nuorten äänen kuuluviin kirkossa. NAVI innostaa nuoria vaikuttamaan seurakunnissaan ja tarjoaa nuorille luottamushenkilöille mm. koulutusta ja mahdollisuuden verkostoitua hiippakunnallisella ja rovastikunnallisella tasolla. NAVI tuo esiin nuorten aikuisten puheenvuoroja ja ottaa kantaa ajankohtaisiin keskusteluihin. NAVIn työtä tukee Nuori kirkko ry.

Lisätietoja: NAVIn vuoden 2018 puheenjohtaja Katri Malmi p. 050 439 5564

navi@nuorikirkko.fi ,

Katso myös NAVIn uudet nettisivut: http://www.naviryhma.fi