Ajankohtaista

Moottoripajanuoret kisaavat Kalajoen ”särkillä” kevään auto- ja mopoendurance-tapahtumassa

Moottoripajanuoret kokoontuvat lauantaina 19.5.2018 Kalajoelle perinteisiin kevätajoihin. Kisoissa autot ajavat Kalajoen moottoriurheiluradalla kun taas mopot kiertävät Safaritalon kartingradalla oman endurance-kisansa.

Aamupäivällä harjoitellaan ja lounaan jälkeen noin klo 13 käynnistetään kellot. Mukaan ajoihin on tulossa ennätyksellisen paljon moottoripajoja. Paikalle on tulossa pajoja Lahdesta, Lempäälästä, Limingasta, Kalajoelta, Ylivieskasta, Pyhäjoelta ja Kokkolasta. Pohjoisimmat nuoret tulevat Sodankylästä asti.

Kalajoen moottoriradalla ajetaan autoilla yksitellen kelloa vastaan tavoitteena selvittää kenen pajalle kiertopalkinnot lähtevät. Safaritalon kartingradalla mopoendurancessa katsotaan noin kolmen tunnin aikana, mistä pajasta löytyy kestävimmät mopot ja kuljettajat.

Moottoripajat kokoontuvat 5­–6 kertaa vuodessa erilaisiin ajoharjoittelutapahtumiin. Tällä kertaa Nuori kirkko ry:n moottoripajatoiminnan tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Kalajoen seurakunnan kanssa.

 

Lisätietoja:

Suunnittelija Veijo Kiviluoma, 044 743 7000, veijo.kiviluoma@nuorikirkko.fi, Nuori kirkko ry

Nuorisotyönohjaaja Tanja Vähäoja, 044 722 9007, tanja.vahaoja@evl.fi, Kalajoen seurakunta

www.moottoripaja.fi

 

Mikä moottoripaja?

Moottoripajatoiminnan tavoitteena on vahvan sosiaalisen tuen antaminen nuorille, jotka ovat vaarassa jäädä työ- ja koulutuspalvelujen ulkopuolelle. Kohderyhmän nuoret kaipaavat vahvempaa tukea kuin heille on tällä hetkellä mahdollista tarjota. Nuoret korjaavat ja rakentavat autoja tai mopoja moottoripajoilla, joissa on saatavilla moniammatillista tukea ja ohjausta ja jossa he saavat myös työkokemusta.

Suomessa toimii tällä hetkellä 26 moottoripajaa muun muassa seurakuntien, kuntien ja työpajojen toimesta. Moottoripajatoiminnan sisältöihin kuuluu liikennekasvatus, kouluopintojen tukeminen, syrjäytymisen ehkäisy, sosiaalinen vahvistaminen ja nuoren kokonaisvaltaisen kasvun tukeminen. Moottoripajaan tullaan kaverien, kouluyhteistyön, työvoimahallinnon, seurakuntadiakonian tai sosiaalitoimen yhteistyön kautta.