Ajankohtaista

Suomen ensimmäinen Saapaspäivä lämmittää myös vapaaehtoisten varpaita: Berneriltä lahjoitus Saapas-toimijoille

Nokian Jalkineet ja HAI juhlistavat Suomen ensimmäistä Saapaspäivää tänään 11.10. kumisaapasbrändin 120-vuotisjuhlan kunniaksi. Päivä muistuttaa, että kaikilla on oikeus kuiviin sukkiin. Saapaspäivä siirtyy heti sanoista tekoihin ja lahjoittaa palveluoperaatio Saappaan vapaaehtoisille yli 100 paria kumisaappaita.

Lahjoitussaappaat toimitetaan suoraan vapaaehtoisille eri puolella Suomea.

“Olemme todella iloisia uudesta Saapaspäivästä ja saamastamme lahjoituksesta. Koko Saappaan työ on 46 vuotta sitten lähtenyt Keimolan rockfestareilta, joissa Saapas vakiintui auttamistoiminnan symboliksi festarien sateisten ja mutaisten olosuhteiden vuoksi. Saappaan tunnetuin työ tehdään edelleen kaduilla ja päivystämme kaikissa sääolosuhteissa. Lahjoitussaappaat tulevat siis todella käyttöön”, iloitsee Saapas-työtä koordinoiva Ville Viljakainen.

 

Saappaalla on 20 alueellista ryhmää valtakunnallisesti, jotka tekevät töitä sekä nettiympäristössä että tapahtumissa. Eteläisin Saapasryhmä toimii Espanjan Aurinkorannikolla Fuengirolassa. Vuoden 2018 alussa tehdyn nuorten kyselyn mukaan miltei 93% vastaajista toivoi, että Saappaan toiminnasta kerrottaisiin enemmän nuorille. Tärkeimpinä paikkoina kertoa toiminnasta pidettiin kouluja ja eri sosiaalisen median kanavia. Eniten läsnäoloa kaivattiin edelleen viikonloppuisin kaduille ja nettiin erityisesti sosiaalisen median keskustelualustoille.

”Halusimme juhlistaa Nokian Jalkineiden ja Hain juhlavuosia ja muistuttaa, että kuivat sukat ovat kaikkien oikeus. Saapas-organisaatio tekee hienoa työtä nuorten parissa ja mielellämme varmistamme, että vapaaehtoisilla työntekijöillä on sopivat varusteet”, kommentoi Bernerin markkinointijohtaja Satu Laakso lahjoitusta.

Saapas auttaa pääasiassa alle 30-vuotiaita nuoria ja  pyrkii antamaan kulloinkin tarkoituksenmukaisimman avun. Saapas -ryhmässä voi toimia vapaaehtoinen, tehtäviinsä koulutettu täysi-ikäinen henkilö.  Koulutuksista ja toiminnasta saa lisätietoa Saappaan sivuilta. Lisätietoja Saapaspäivästä saa Saapaspäivän sivuilta.

 

Lisätietoja:
erityisnuorisotyön sihteeri Ville Viljakainen, 0400 105071 ville.viljakainen@nuorikirkko.fi