Kerhonohjaajapäivät 2019

”Yhteistyö on ollut huippuhienoa kerhonohjaajapäiviä järjestävien tahojen kanssa. Tervetuloa kerhonohjaajapäiville!” toivottavat kouluttajat Maara Kosonen (vas.), Eila Musikka ja Markku Autio.

Kirkon varhaisnuorisotyössä toimii lähes 6 000 kerhonohjaajaa. Ilman tätä mahtavaa vapaaehtoisten joukkoa ei mahdollistuisi monipuolinen kerhotoiminta eri puolilla Suomea.

Hiippakunnallisiin kerhonohjaajapäiviin on osallistunut vuosittain noin 1200 ohjaajaa.

Vuoden 2019 kerhonohjaajapäivissä juhlistetaan 100 vuotta iloa – koululaiset kirkossa -juhlavuotta muistamalla kaikkia kerhonohjaajia pienellä lahjalla.

Kerhonohjaajapäiviä vietetään vuonna 2019 vietetään tuttuun tapaan tammi-helmikuussa eri hiippakunnissa seuraavasti:

• 19.1. Mikkelin hiippakunnan kerhonohjaajapäivä, Kuusankoski

• 19.1. Lapuan hiippakunnan kerhonohjaajapäivä, Virrat, Marttinen

• 26.1. Oulun hiippakunnan kerhonohjaajapäivä, Kokkola, Kaarlelan seurakuntakoti

• 26.1. Kuopion hiippakunnan kerhonohjaajapäivä, Joensuu, Rantakylä

• 26.1. Turun arkkihiippakunnan kerhonohjaajapäivä, Sastamala

• 2.2. Tampereen hiippakunnan kerhonohjaajapäivä, Hollola, Sovituksen kirkko

• 9.2. Helsingin ja Espoon hiippakunnan kerhonohjaajien juhla. Tästä lisätietoa myöhemmin.

Uusia tuulia kerhonohjaajapäivillä

”Uutta Oulun kerhonohjaajapäivässä on, että päivään osallistuvat kerhonohjaajat saavat lähettää yhden kanavaidean, joista joku toteutetaan”, kertoo kouluttaja Markku Autio. ”Lapualla puolestaan työntekijät pääsevät vaikuttamaan oman pajansa aiheeseen.”

”Kuopion hiippakunnan kerhonohjaajapäivässä järjestetään ensimmäisen kerran Kerhotaitaja-kisat. Kisassa on erilaisia tehtäviä, mitkä kerhonohjaajat joutuvat ratkaisemaan hyvällä ryhmätyöllä. Tehtävien ratkaisussa tarvitaan näppäryyttä, osaamista ja nopeutta”, kertoo kouluttaja Maara Kosonen.

Mikkelin hiippakunnan kerhonohjaajapäivässä jokainen kerhonohjaaja tuunaa itselleen oman ohjaajakansion, johon kerätään päivän aikana erilaista materiaalia ja vinkkejä työpajoista.

Helsingin ja Espoon kerhonohjaajapäivä siirtyy

Helsingin ja Espoon kerhonohjaajapäivää ei poikkeuksellisesti järjestetä syksyllä 2019, vaan se siirtyy vuoden 2020 tammikuulle.

”Näin olemme samassa aikataulussa muiden hiippakuntien kanssa”, kertoo kouluttaja Eila Musikka. ”Sen sijaan meillä on vuonna 2019 Kerhonohjaajien juhlat 9.2. Kannattaa laittaa ylös jo nyt!”

Lisätietoja: www.nuorikirkko.fi/kerhot