Tule mukaan 100 vuotta iloa -juhlavuoteen 2019

Juhlavuoden ilme logoineen ja julisteineen on nyt julkaistu. 7–14-vuotiaille viime keväänä suunnatun kilpailun voittajatyöt on valittu.

“Käydää voittaa tää” tuotti tulosta

Logokilpailun voittajatyö on riihimäkeläisten kahdeksasluokkalaisten Iidan ja Mirellan suunnittelema ja piirtämä.

”Keksittiin idea joukosta erilaisia lapsia ja nuoria, ja heitettiin joukkoon kristinuskon symboleja, kuten ankkuri ja kyyhky”, kertovat Iida ja Mirella. ”Piirsimme logon eräällä tyttöleirillä, jolla olimme isosharjoittelussa. Osallistuimme ’käydää voittaa tää’ -asenteella. Kannatti!” sanovat tytöt yhteen ääneen iloisina. Molemmat tytöt käyvät leireillä ja ovat myös kerhonohjaajia.

”Se on tosi mukavaa, koska niissä on kivoja ihmisiä ja niistä jää ihania muistoja”, sanovat Iida ja Mirella.

Seurakunnan tapahtumissa on aina kivaa

Juhlavuoden “100 vuotta iloa” voittanutta nimeä ehdottivat Anni ja Kristiina niin ikään osallistuessaan Riihimäen seurakunnan leirin aikana kilpailuun.

”100 vuotta iloa -idea syntyi kun ajattelimme, että on kiva olla leirillä ja on hauskaa. Siitä kaikesta syntyi ideamme”, kertoo kuudesluokkalainen Anni, joka kertoo käyneensä leireillä siitä asti kuin sinne pääsi.

”Seurakunnan tapahtumissa on kivaa, hauskaa, iloista, mukavaa ja rentoa, sanovat kuudesluokkalaiset Anni ja Kristiina.

Ota juhlavuosi mukaan omaan toimintaasi

Asiantuntija Katri Vappula Kirkon kasvatus ja perhetyön yksiköstä toivoo, että juhlavuosi otettaisiin mukaan seurakuntien varhaisnuorisotyöhön: ”Juhlavuosi kannattaa ottaa mukaan toimintasuunnitelmaan ja kaikkeen siihen, mitä muutenkin tehdään, silloin se ei vaadi erillistä re­surssointia. Kysymys on siitä, miten tyttöjen ja poikien osallisuus toteutuu seurakunnassa eri tilanteissa.”

Juhlintaa seurakunnissa ja Partaharjulla

Kirkon kouluikäisten 100 vuotta iloa -juhlavuotta vietetään vuonna 2019 Nuoren kirkon ja KKP:n yhteistyönä sekä seurakunnissa paikallisilla tyyleillä. Huipentumaa juhlitaan valtakunnallisesti Pisara-suurleirillä 24.–29.7.2018 Partaharjulla, Pieksämäellä.

Juhlavuoteen kuuluu myös koululaisille suunnatun Jiipeenetin jatkajan, uuden YouTube-kanavan julkistaminen kasvatuksen neuvottelupäivillä tammikuussa. Myös Yö kirkossa -haastekampanja käynnistyy keväällä. Siinä haastetaan toisia seurakuntia mukaan viettämään marraskuussa samaan aikaan omassa kirkossaan Yö kirkossa -tapahtumaa. Juhlavuosi näkyy lisäksi myös muun muassa kerhonohjaajapäivillä ja varhaisnuorisotyön alueseminaareissa.

Lataa juhlavuoden logot ja ilme seurakuntasi käyttöön

100 vuotta iloa -logo, -juliste ja muut viestintäaineistot ovat vapaasti hyödynnettävissä seurakuntien omassa viestinnässä, tapahtumissa, kirjeissä, uutiskirjeissä ja mainoksissa. Ne löytyvät netistä osoitteessa:  sakasti.evl.fi/varhaisnuorisotyo