Nuori kirkko haastaa piispat puhumaan lapsista, nuorista ja tulevaisuudesta: podcast-sarja alkaa tänään eläköityvän Samuel Salmen haastattelulla

Lasten, nuorten ja perheiden järjestö Nuori kirkko ry aloittaa uuden podcast-sarjan, jossa haastatellaan evankelis-luterilaisen kirkon piispoja kasvatuksen kysymyksistä. Piispat pohtivat sarjassa mm. millaisessa maailmassa lapset ja nuoret nykyään elävät, miten se on muuttunut heidän urallaan ja millainen on heidän unelmiensa kirkko vuonna 2030. Lisäksi piispat kertovat myös omasta tiestään kristittyinä, kummeina ja kasvattajina.

“Olimme ilahtuneita, kuinka rehellisesti ja innolla piispat heittäytyivät lasten ja nuorten maailmaan. Jokaisen kohdalla koskettivat myös henkilökohtaiset muistot esimerkiksi oman perheen kristillisestä elämästä tai seurakuntatyöstä lasten ja nuorten parissa. Nuoren kirkon tehtävänä on olla rohkeasti lasten ja nuorten asialla kirkossa ja yhteiskunnassa, joten meidän oli luontevaa kysyä kirkon hengellisiltä johtajilta, mitä he lasten ja nuorten asioista ajattelevat”, kommentoi Nuoren kirkon toiminnanjohtaja Sami Ojala.

Ensimmäisessä jaksossa haastatellaan Oulun tänään eläköityvää piispaa Samuel Salmea. Salmi kannusti seurakuntia antamaan nuorille yhä enemmän tilaa: “Nuoret on otettava rohkeasti mukaan päätöksentekoon, heille on annettava mahdollisuus vaikuttaa. Heillä täytyy olla mahdollisuus muuttaa kirkkoa sisältäpäin”, toteaa Salmi. Lääkkeeksi siihen, miten kirkko tavoittaa nuoria aikuisia, Salmi toivoo seurakuntien liittyvän yhä tiiviimmin heidän arkielämäänsä.

Sarja jatkuu vuoden 2018 loppuun. Jaksot ovat kuunneltavissa SoundCloud -palvelussa ja uusista jaksoista kerrotaan Nuoren kirkon sosiaalisen median kanavissa. Haastattelut toteuttaa Katri Korolainen ja tuottaa Tuukka Joru Nuoresta kirkosta.

Lisätiedot:

Katri Korolainen