Nuoren kirkon hallinto täydentyy vaikuttajilla ja nuorilla osaajilla

Nuoren kirkon valtuusto piti syyskokouksensa 13.11.2018 ja täydensi sekä järjestön hallitusta että Partaharju-säätiön hallitusta. Lisäksi syyskokous vahvisti toiminta- ja taloussuunnitelmat vuodelle 2019 ja antoi julkilausuman nuorten luottamushenkilöiden tukemisesta seurakunnissa.

Nuoren kirkon valtuusto

Hallitukseen valittiin uusina Marianne Heikkilä (s.1968), Kaisa Kahra (s.1991) ja Jari Nieminen (s.1990). Lisäksi Jari Pulkkinen (s. 1981) jatkaa hallituksen jäsenenä. Partaharju-säätiön hallitukseen valittiin Nuorten aikuisten vaikuttamisryhmä NAVIn puheenjohtaja, Nuoren kirkon hallituksen jäsen Katri Malmi (s.1994).

Marianne Heikkilä on helsinkiläinen Marttaliiton pääsihteeri ja tällä hetkellä myös Kansallisen lapsistrategian projektipäällikkö. Heikkilällä on valtakunnallisesti tunnustettua vahvaa osaamista muun muassa yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, verkostoitumisesta, järjestötoiminnasta sekä viestinnästä. Kaisa Kahra on kasvatuksen pappi Tampereen eteläisessä seurakunnassa, lisäksi Kahralla on järjestötoiminnan pitkää osaamista. Jari Nieminen on pohjalaistaustainen hallintotieteiden kandidaatti ja saaristoliikenteen asiantuntija Turusta. Hän on toiminut seurakunnan luottamushenkilönä ja mm. Suomen partiolaisten yhteiskuntasuhdevaliokunnassa kirkollisten asioiden vastaavana. Niemisellä on erityisesti vaikuttamistoiminnan ja verkostoitumisen osaamista. Hänellä on laajaa kokemusta yhdistystoiminnasta ja yhdistysten taloudenhoidosta.

“Vaalivaliokunta halusi painottaa valinnassa strategiamme mukaisesti nuorten osaajien esiinnostamista sekä vaikuttamistyön ja talous- ja hallinto-asioiden osaamista. Olemme todella iloisia, että jo valmiiksi monipuolinen ja sitoutunut hallituksemme saa nyt uutta osaamista mukaan”, kommentoi toiminnanjohtaja Sami Ojala.

Hallituksesen valittiin jatkokaudelle myös kirkkohallituksen rippikoulutyön ja seurakuntakasvatuksen asiantuntija Jari Pulkkinen Akaalta. Lisäksi hallituksessa jatkavat jo aiemmin valitut kirkkoherra Heikki Arikka (puheenjohtaja) Helsingistä, johtava nuorisotyönohjaaja Salme Kuukka Sastamalasta, toiminnanjohtaja Kai Laitinen Helsingistä, talousjohtaja Juha Silander Vaasasta, NAVIn puheenjohtaja Katri Malmi Helsingistä ja varhaiskasvatuksen työalajohtaja Päivi Aumala Ylöjärveltä.

Hallitukseen haettiin täydennystä tällä kertaa myös avoimen ehdokaslomakkeen kautta ja ehdotuksia saatiin yhteensä 16. Nuori kirkko kiittää ehdottajia aktiivisuudesta ja tulee jatkamaan tätä hyväksi katsottua käytäntöä myös tulevaisuuden henkilövalinnoissaan.

Lisätiedot: toiminnanjohtaja Sami Ojala (044 371 3062)