Palveluoperaatio Saappaan väki pohtii vapaaehtoisuutta ja rekrytointia

25 vastaavalle ohjaajalle työkokousten anti ja keskustelut vapaaehtoistyöstä ovat aina yhdistäviä ja tärkeitä tekijöitä saapastyössä.

Oranssiset saapas-logot näkyvät niin huppareissa, t-paidoissa kuin villasukissakin, kun Saappaan 25 vastaavaa ohjaajaa on kokoontunut työkokoukseen 27. – 29.11.2018 Nurmijärvelle pohtimaan vapaaehtoisuutta ja kuinka rekrytoida lisää toiminnasta kiinnostuneita.

”Saapas-toiminta hakee koko ajan uusia vapaaehtoisia eri puolilla Suomea tehtävään NettiSaappaan, KatuSaappaan  ja FestariSaappaan työhön”, sanoo erityisnuorisotyön sihteeri Ville Viljakainen. ”Viime vuonna meillä oli Saapas-toimintaa 21 paikkakunnalla.”

”Vapaaehtoiset ovat Saappaan sydän ja sielu. Eri-ikäisiä ja erilaisista taustoista tullutta joukkoa yhdistää halu kulkea nuorten rinnalla, auttaa ja kuunnella”, sanoo erityisnuorisotyön sihteeri Ville Viljakainen, joka koordinoi Palveluoperaatio Saappaan toimintaa.

Päivillä käydään läpi myös työn eettiset periaatteet. Lisäksi vastaavat ohjaajat linjaavat kokouksessaan tulevien vuosien Saappaan toimintaa ja keskustelevat ajankohtaisista ilmiöistä, joita kohtaavat työssään.

Palveluoperaatio Saapas on mukana myös Vapaaehtoistoiminnan messuilla 1.12.2018 Vanhalla ylioppilastalolla Helsingissä 70 muun vapaaehtoistyön tarjoajan kanssa. Päiville odotetaan noin 1000 vapaaehtoistoiminnasta kiinnostunutta ihmistä. Kansalaisareenan yhdessä yhteistyötahojensa kanssa järjestämät messut edistävät yksityisen, kolmannen ja julkisen sektorin yhteistyötä vapaaehtoistoiminnassa.

Palveluoperaatio Saapas on osa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon nuorisotyötä. Nuori kirkko ry koordinoi Saappaan toimintaa valtakunnallisesti STEAn tuella.

Lisätietoja: erityisnuorisotyön sihteeri Ville Viljakainen, ville.viljakainen@nuorikirkko.fi, 0400 105 071,   www.saapas.fi