Palveluoperaatio Saappaan oma laulu vihdoin kaikkien käytössä Spotifyssa! Tekijä: “Kunpa Toisiemme luo -saapaslaulun sanat elettäisiin todeksi”

Jouko Mäki-Lohiluoma julkaisi Palveluoperaatio Saappaalle tehdyt, säveltämänsä ja koskettavasti sanoittamansa laulut Toisiemme luo ja Kaukopartioenkelit.

“Minua liikutti jo 14-vuotiaana Jeesuksen asenne ihmisiin. On ollut luonteva aihepiiri kirjoittaa yhteiskunnassa syrjään jäävistä ihmisistä”, sanoo itsekin Saappaan työssä Provinssirockissa aikoinaan mukana ollut Jouko Mäki-Lohiluoma.

“Palveluoperaatio Saappaan 40-vuotisjuhliin 2012 tilattiin Jouko Mäki-Lohiluomalta juhlalaulu. Laulu sai nimekseen Toisiemme luo. Nimi kulkee Saapas-porukoissa kuitenkin yleisesti Saapaslaulu-nimellä. Laulu otettiin nopeasti omaksi ja se kaikuukin komeasti lähes kaikissa Saappaan tapaamisissa ja se on koettu tärkeäksi. On upeaa, että laulusta on nyt saatu studioversio ja ihan julkiseenkin jakeluun”, sanoo Palveluoperaatio Saappaan erityisnuorisotyön sihteeri Ville Viljakainen Nuoresta kirkosta.

“Saapas-laulua olen laulanut paljon seurakuntakeikoilla, mutta aikuisille myös kansantapahtumissa ja kapakkakeikoillakin”, sanoo transitmiehenäkin tunnettu Mäki-Lohiluoma.

Kaukopartioenkelit-laulu on tehty myöhemmin kirkon erityisnuorisotyöntekijöiden juhlalauluksi 2017.

Näissä Reino Helismaan ja Juha Vainion tyyliin kirjoitetuissa tarinoissa kuljetaan eriarvoistuvan Suomen laitakaduilla. Laulussa ”Toisiemme luo” etsitään paria yksinäiselle saappaalle. ”Kaukopartioenkeleissä” lähtökohtana on taivaan linnassa pidettävät juhlat, mutta kuulijan mieleen tulee väistämättä presidentin linnan itsenäisyyspäivänä täyteen tupatut juhlasalit – ja samaan aikaan ulkona Hurstin soppatykin äärellä värjöttelevät ihmiset.

“Toivon, että kaikki kuulisivat laulujen tarinat, löytäisivät toistensa luo ja arvostaisivat laulujen kohteita ja kirkon vapaaehtoisia Saapas-työntekijöitä, jotka elävät sanomaa todeksi työssään”, sanoo Jouko Mäki-Lohiluoma.

Toisiemme luo ja Kaukopartioenkelit ovat kuunneltavissa suoratoistopalvelu Spotifyn kautta 21.12. alkaen.

Lisätiedot: Jouko Mäki-Lohiluoma: Toisiemme luo / Kaukopartioenkelit.  Sävellykset ja sanoitukset Jouko Mäki-Lohiluoma. Sovitukset Jouko Mäki-Lohiluoma ja Aapo Lankinen. Julkaisija Yhden Joukon Yhtiö. Julkaisupäivä 21.12.2018. Jouko Mäki-Lohiluoma / laulu. Aapo Lankinen / rummut, basso, kitarat, taustalaulu, äänitys, miksaus, masterointi. Olli Sippola / mandoliini. Panu Korhonen / piano, urut. Liisa Lankinen / valokuvat