Ttila on parasta, mitä voit tehdä koulun jälkeen: uusi kouluikäisten tubemedia starttaa 15.1.

Uusi 10-14-vuotiaiden oma Youtube -media Ttila starttaa suorana lähetyksenä tulevana tiistaina klo 16. Ttila on kouluikäisille suunnattu interaktiivinen iltapäiväohjelma, joka ilmestyy viikottain. Katsojat voivat osallistua ohjelmaan chatin kautta lähetyksen aikana ja lähetysten välissä Instagramissa. Ttilaa luotsaavat kuusi nuorta juontajaa: 18-vuotias Linnea Kuopiosta, 16-vuotias Tuuli Hattulasta, 18-vuotias Miro Vihdistä ja Aino (13 vuotta), Pinja (15v) ja Wilhelmiina (19v) Helsingistä.

Tubekanavan Ttilan juontajat
Tilan juontajat Aino, Miro, Tuuli, Linnea, Pinja ja Wiltsu

“Haluan tuoda Ttilan kautta muille hyvää mieltä”, kertoo Miro mukaan lähtemisen syistä. “Ttila on tärkeää ja se tuntuu hyvältä”, täydentää Pinja. “Lähdin mukaan puhtaasta mielenkiinnosta; minua kiinnostaa kaikenlaiset mediajutut ja itseni ilmaisu” avaa Tuuli omaa motivaatiotaa. Juontajat odottavat suorien lähetysten alkamista jo malttamattomana: “Odotan erityisesti erilaisia haasteita ja kilpailuja katsojien kanssa”, toteaa Aino. “Luvassa on hauskoja lähetyksiä, uusia seikkailuja ja tuttavuuksia”, ennakoi Linnea. “Odotan saavani kokemusta kameratyöskentelystä. Odotan myös, että pääsemme yhdessä tekemään kaikenlaisia kivoja juttuja. Ttila on ihan huippujuttu!” täydentää Wilhelmiina.

Ttilaa tehdään nuorilta nuorille. Jaksojen teemat on suunniteltu yhdessä kouluikäisten lasten ja nuorten kanssa ja ne käsittelevät mm. kasvua, kavereita, koulua, harrastuksia ja mitä tehdä silloin, kun on tylsää. Ttila on paikka kouluikäisten lasten ja nuorten ajatuksille, kysymyksille ja omille videoille. Myös mediatekniikan puolelta löytyy nuoria tekijöitä.

Mukana on myös pilottiseurakuntia, jotka tuottavat jaksoihin inserttejä omien nuortensa kanssa aina Helsingistä Rovaniemelle. Ttila on kirkon yhteinen tubemedia ja sitä julkaisevat Nuori kirkko ry, Kirkkohallitus ja Suomen Lähetysseura. Tuotannosta vastaa Nuori kirkko ry. Ttila on 100 vuotta iloa: koululaiset kirkossa -varhaisnuorisotyön satavuotisjuhlan ensimmäinen julkistus, lahja suoraan kouluikäisille lapsille ja nuorille.

Ttilaan voi jo tutustua trailerivideolta youtubesta ja Ttilan sivuilta.

Lisätietoja:

päätoimittaja Juha Kinanen,juha.kinanen@nuorikirkko.fi, 0400 304 490